News Flash:

Prognoza meteo prntru vineri si sambata in intreaga tara

31 Martie 2016
1113 Vizualizari | 0 Comentarii
vremea
Luna aprilie va debuta cu o zi deosebit de calda, astfel ca temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 20 si 27 de grade, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.
VINERI
IN TARA
Luna aprilie va debuta cu o zi deosebit de calda, astfel ca temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 20 si 27 de grade. Va predomina un aspect frumos al vremii, cu cer variabil in regiunile nordice, senin in restul tarii si vant slab si moderat. Seara si noaptea, cerul se va innora temporar in nord, in centru si in nord-est si va ploua local, in special in zona Carpatilor Orientali, unde pe crestele mai inalte pot aparea si precipitatii mixte. Ploile, mai ales cu caracter de aversa, pot fi insotite trecator de descarcari electrice. Vantul se va intensifica in cea mai mare parte a tarii, urmand sa atinga viteze mai mari la munte, in Moldova, Baragan si Dobrogea. Temperaturile minime, mai scazute decat in noptile precedente - in regiunile nordice, unde vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei si mult mai ridicate decat acestea, in restul teritoriului, vor fi cuprinse, in marea lor majoritate, intre 3 si 13 grade.
BUCURESTI
Luna aprilie va debuta cu o zi insorita si deosebit de calda, cu o maxima a temperaturii aerului de 26...27 de grade. Noaptea cerul va fi variabil, iar vantul va deveni moderat, cu unele intensificari spre dimineata. Temperatura minima va fi de 10...11 grade. 
LA MUNTE
Prima zi a lunii aprilie va debuta cu o vreme frumoasa si deosebit de calda. Ziua, cerul va fi variabil in masivele nordice si mai mult senin in restul zonelor montane. Seara si noaptea, cerul se va innora temporar si va ploua local, in special in zona Carpatilor Orientali, unde pe crestele mai inalte pot aparea si precipitatii mixte. Ploile, mai ales cu caracter de aversa, pot fi insotite trecator de descarcari electrice. Vantul se va intensifica in cea mai mare parte a zonei montane, urmand sa atinga viteze mai mari pe creste. Valorile minime vor fi mai scazute decat in noptile precedente.
SAMBATA
IN TARA
Vremea se va raci fata de intervalul precedent, asa incat in majoritatea zonelor regimul termic se va apropia de cel specific acestei perioade din an. Racirea va fi mai accentuata in jumatatea de nord-est a tarii. Cerul va fi variabil la senin, cu innorari trecatoare, indeosebi dupa-amiaza si seara, mai ales in zonele montane si submontane din Muntenia si Oltenia, unde doar izolat vor fi posibile averse slabe de ploaie. In cursul zilei, vantul va prezenta intensificari in regiunile extracarpatice si pe crestele montane.Temperaturile maxime vor avea valori de la 10...11 grade in jumatatea nordica a Moldovei, pana in jur de 23 de grade in vestul Olteniei, iar cele minime se vor incadra intre 0 si 10 grade, mai coborate in depresiuni spre -5...-4 grade. Spre sfarsitul intervalului, izolat in nordul Moldovei, nordul si estul Transilvaniei, se va produce bruma, iar in zonele joase vor fi conditii de ceata.
LA MUNTE
Vremea se va raci fata de intervalul precedent, racirea fiind mai accentuata in Carpatii Orientali. Cerul va fi variabil la senin, cu innorari trecatoare, indeosebi dupa-amiaza si seara in masivele sudice, unde doar izolat vor fi posibile averse slabe de ploaie. In cursul zilei, vantul va prezenta intensificari, cu precadere pe creste. Spre sfarsitul intervalului, izolat pe vai si in depresiuni se va produce bruma si vor fi conditii de ceata.
DUMINICA
LA MUNTE
Vremea se va incalzi, astfel incat regimul termic va fi caracterizat de valori usor peste cele normale la aceasta data. Cerul va fi variabil cu innorari trecatoare, iar vantul va slab pana la moderat, cu unele intensificari in zona Muntilor Banatului. In orele diminetii, pe vai si in depresiuni, vor fi conditii de ceata.
 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005214 (s)