News Flash:

Rasturnare de situatie. DECIZIE DE ULTIMA ORA luata de ministrul Justitiei

6 Februarie 2017
1280 Vizualizari | 0 Comentarii
florin iordache3
Ministerul Justitiei transmite, printr-un comunicat de presa, ca institutia nu este preocupata sa elaboreze un proiect de lege privind modificarea si completarea codurilor penale. Anuntul, dupa ce un proiect de lege a fost trimis catre CSM.
"Ministerul Justitiei nu este preocupat sa elaboreze un proiect de lege privind modificarea si completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal si a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedura penala. In prezent, Ministerul Justitiei centralizeaza deciziile pronuntate de Curtea Constitutionala cu privire la actele normative mentionate, urmand ca acestea sa fie analizate in perioada urmatoare", transmite Ministerul Justitiei.
Decizia vine dupa ce institutia a transmit catre CSM un proiect de lege de modificare a codurilor care prevedea excluderea pragului de 200.000 de lei de la care se putea investiga infractiunea de abuz in serviciu, potrivit OUG 13, restul prevederilor din ordonanta de urgenta abrogata fiind mentinute.
"Fapta functionarului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, cu stiinta, indeplineste un act prin incalcarea unor dispozitii exprese dintr-o lege, o ordonanta sau o ordonanta de urgenta a Guvernului sau nu indeplineste un act prevazut de dispozitiile exprese dintr-o lege, o ordonanta sau o ordonanta de urgenta a Guvernului si prin aceasta cauzeaza o paguba ori o vatamare grava, certa si efectiva a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice, astfel cum sunt prevazute si garantate de legile in vigoare, se pedepseste cu inchisoarea de la trei ani sau cu amenda", potrivit propunerii care a ajuns la CSM si la parchete.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006824 (s)