News Flash:

Raportul MCV pentru Romania a fost publicat. Ce spune vicepresedintele CE despre Romania

28 Ianuarie 2015
1158 Vizualizari | 0 Comentarii
Comisia Europeana a publicat, miercuri, raportul MCV privind Romania, prim vicepresedintele CE, Frans Timmermans, precizand ca Bucurestiul se afla pe drumul cel bun. Raportul consemneaza progresele inregistrate de Romania, precizand ca trebuie mentinut consensul in ceea ce priveste reformele.
"Romania este pe drumul cel bun si trebuie sa ramana pe aceasta cale. Combaterea coruptiei reprezinta in continuare cea mai mare provocare si cea mai mare prioritate. Salutam progresele inregistrate pe parcursul anului trecut, care vor trebui confirmate in 2015", a declarat prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, cel care gestioneaza rapoartele MCV pentru Romania si Bulgaria.
"Continuand impreuna in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, care se bucura de sprijinul neechivoc al cetatenilor, Comisia isi va mentine sprijinul fata de eforturile Romaniei de a obtine rezultate in ceea ce priveste independenta numirilor in functii de conducere din sistemul judiciar, finalizarea initiativelor legislative in curs si combaterea sistematica a coruptiei", a mai spus Timmermans.
Raportul evalueaza progresele recente realizate de Romania, evidentiind o serie de domenii in care s-au inregistrat progrese in mod constant, fapt care indica durabilitatea acestora. Actiunile intreprinse de principalele institutii judiciare si de autoritatile cu responsabilitati in materie de integritate in vederea combaterii coruptiei la nivel inalt si-au mentinut "o dinamica remarcabila", se arata in raport.
Totodata, documentul precizeaza  ca persista "un sentiment clar ca progresele realizate trebuie consolidate si construite pe baze si mai sigure".
Expertii apreciaza ca, "desi punerea in aplicare a codurilor (Codul civil, Codul de procedura civila, Codul penal si Codul de procedura penala) a demonstrat colaborarea pragmatica si productiva dintre guvern si sistemul judiciar, un an mai tarziu, multe chestiuni legislative raman nesolutionate".
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1312 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006417 (s)