News Flash:

Ministrul Educatiei: Decizia CC privind ora de religie va produce efecte din septembrie 2015

27 Ianuarie 2015
1076 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Educatiei, Mihai Sorin Campeanu, a declarat, luni, la Vaslui, ca decizia Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea obligatiei de a face cerere pentru a nu participa la ora de religie nu poate fi aplicata retroactiv, astfel incat aceasta va intra in vigoare din septembrie 2015.
Prezent, luni, la Vaslui, ministrul Educatiei, Mihai Sorin Campeanu, a afirmat ca ministerul pe care-l conduce si unitatile de invatamant vor avea obligatia sa treaca religia in programa scolara ca materie optionala pentru elevi doar incepand din anul scolar 2015-2016.
In consecinta, elevii care nu au facut cerere in septembrie 2014 ca nu doresc sa participe la orele de religie vor merge in continuare la aceste cursuri pana la sfarsitul anului scolar actual.
"Conform legii, hotararea Curtii Constitutionale intra in vigoare in momentul publicarii in Monitorul Oficial, dar nu poate produce efecte retroactiv. Drept urmare, din septembrie 2015, orele de religie sunt obligatorii pentru Ministerul Educatiei si pentru scoli si optionale pentru elevi. Deci, in noul an scolar, elevii vor trebui sa faca optiuni cu privire la participarea la orele de religie. Diferenta fata de anul trecut este ca atunci au facut optiuni in care au precizat in mod expres cei care nu vor sa faca religia, iar de anul viitor vor face optiuni cei care vor sa faca religia”, a declarat, luni, ministrul Educatiei, Mihai Sorin Campeanu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006021 (s)