News Flash:

Putini stiu asta: Plantele cu care putem inlocui cafeaua

19 Noiembrie 2016
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
cafea ibric

Cafeaua este o bautura contraindicata unor categorii de bolnavi, precum celorhipertensivi. Pentru acestia, dar si pentru cei care vor sa scape de dependeta de cafea, natura are cateva plante care va pot face diminetile pline de energie si fara traditionala ceasca de cafea. Si, in plus, au avantajul ca nu dau dependenta. Iata cu ce puteti inlocui cafeaua, cu aceleasi efecte revigorante:

Cicoare
Are efect revigorant, inlatura imediat oboseala si te ajuta sa te concentrezi mai bine. In loc de cafea, foloseste 2-3 lingurite cu radacina de cicoare fin macinata si prajita, la o cana cu apa.

Orz
Boabele de orz sunt folosite in alimentatie, in industria berii, dar si pentru a obtine unele specialitati care inlocuiesc cafeaua. Deosebit de hranitor, orzul este un tonic general al organismului, de care poti profita.

Ceai negru
Pe langa efectele benefice asupra sanatatii (contine vitamina C si E siimpiedica imbatranirea prematura a pielii), ceaiul negru inlocuieste cafeaua tocmai pentru ca, la randul lui, contine cofeina. Ceaiul verde este o alta optiune la indemana, chiar daca efectul energizant nu e la fel de puternic, cantitatea de cofeina continuta fiind mai mica.


cafeaua hipertensivi icoare orz ceai negru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004884 (s)