News Flash:

PROTESTE fata de eutanasierea cainilor organizate in mai multe orase din tara

9 Martie 2014
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
Sute de persoane, majoritatea însotite de câini, au protestat, sâmbata dupa-amiaza, în mai multe orase din tara, fata de eutanasierea câinilor fara stapân, cerând autoritatilor sa foloseasca solutii alternative, precum sterilizarea, adoptia sau microciparea animalelor.
Oamenii s-au adunat în Piata Victoriei, la sediul Guvernului, cu pancarte cu mesaje împotriva eutanasierii, dar si cu candele aprinse. Unii dintre ei au venit si cu animalele de companie în lesa, atât catei de rasa, cât si comunitari care au fost adoptati.

La manifestatie au fost prezenti membri ai unor ONG-uri din Râmnicu Vîlcea, Pitesti, Ploiesti si Cluj - Napoca, precum si cetateni straini.
Pe pancartele lor erau mesaje precum "Europe against killing of Romanian Stray Dogs" (Europa este împotriva eutanasierii câinilor fara stapân din România), "Stop crimei, vrem sterilizarea si ciparea tuturor cîinilor cu stapân si pedepsirea abandonului", "Viata în adapost nu este viata", "Adaposturile primariei sunt lagare de exterminare" si "Adopta si tu un câine".
Oamenii au facut un apel pentru adoptia în masa si sterilizarea câinilor fara stapân si scandeaza "Unti salvam, viata aparam", "Vrem solutii, nu masacru" si "Daca suntem lasi, nu scapam de ucigasi".
Cluj: Peste 150 de persoane au protestat fata de eutanasierea câinilor fara stapân
Iubitorii de câini s-au adunat, sâmbata, în Piata Unirii din Cluj-Napoca, majoritatea împreuna cu animalele pe care le au, purtând pancarte cu mesaje precum "Români, opriti masacrul câinilor, Europa ne arata cu degetul", "Toate fiintele au dreptul la viata, cine sunteti voi sa le luati acest drept?”, "Rusine România", "Nu ne aruncati în strada, nu ne omorâti, sterilizati mamele noastre", "Rusine medicilor veterinari care hingheresc câinii", "Iubiti si câinii vagabonzi" si "Nu eutanasierii", transmite corespondentul MEDIAFAX.
Participantii au scandat "Suntem vocea lor, vocea catelusilor", "Dreptul la viata" si "Stop eutanasierea".
Monica Iorga, reprezentant al unei asociatii de protectie a câinilor, a declarat ca patrupedele nu trebuie sa stea pe strada, dar nici nu trebuie omorâte.
"Dorim ca oamenii sa stie ce trebuie sa faca pentru salvarea câinilor maidanezi si vrem sa sprijinim si autoritatile, pentru a nu chinui si a nu eutanasia câinii. Protestam fata de eutanasierea câinilor si am venit sa sustinem dreptul la viata al acestora. Si aceste animale au dreptul sa traiasca iar noi, oamenii, suntem datori sa le protejam si nu sa le omorâm. Câinii nu trebuie sa stea pe strada, dar nici nu trebuie omorâti. Solutiile la eutanasiere ar fi sterilizarea, adoptiile sau microciparea câinilor vagabonzi", a spus Iorga.
Finuca Bora, reprezentant al altei asociatii, a declarat, la rândul sau, ca manifestarea de la Cluj-Napoca are loc concomitent cu alte proteste fata de eutanasierea câinilor organizate în mai multe orase europene.
Legea nr. 258/2013, adoptata de Camera Deputatilor în 10 septembrie 2013, stabileste, printre altele, posibilitatea eutanasierii câinilor din adaposturile publice, daca acestia nu sunt revendicati sau adoptati, dupa un termen de 14 zile lucratoare. Mediafax.ro

dogs cluj finuca bora
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0859 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038206 (s)