News Flash:

Grapini, despre mandatul de ministru: A fost o experienta dura pentru mine

7 Martie 2014
1074 Vizualizari | 0 Comentarii
maria grapini
Fostul ministru delegat pentru IMM şi Turism Maria Grapini a declarat vineri, într-o conferinţă, că funcţia pe care a ocupat-o a fost o experienţă dură pentru ea şi că vrea ca în cazul în care va fi europarlamentar să aducă foarte repede în ţară informaţiile de la Bruxelles. Grapini a fost însoţită la conferinţă de Florin Jianu, succesorul ei în funcţie, care, după un scurt discurs, i-a dat cuvantul, adresandu-i-se cu "doamna Maria".

Grapini a prezentat un raport al realizărilor pe care l-a făcut public şi la finalul anului trecut şi şi-a exprimat cateva regrete legat de mici neputinţe, puţine, de altfel, în comparaţie cu realizările.

"A fost o experienţă dură pentru mine, am avut foarte multe ambiţii, cateva am reuşit să le pun în practică, nu toate. Sunt conştientă că viteza de lucru în administraţiile publice, în orice ţară, nu este aceeaşi cu cea din mediul privat, însă nu regret această experienţă şi sper să-mi folosească mai departe în programul şi proiectul pe care-l am, să prezint Romania la Parlamentul European", a spus Grapini.

Ea a mărturisit că vrea, ca parlamentar, să facă ceea ce nu s-a făcut pană acum, şi anume să aducă foarte repede informaţia în ţară. Odată informaţia primită, Romania va putea să o valorifice încă din faza de proiect.

"Ii predau domnului ministru o schemă incompletă de angajaţi care este datorită lipsei de motivaţie. Salariile sunt foarte mici aici la noi în departament, spre deosebire de alte ministere. Am lăsat premierului o notă în şedinţa de Guvern, acum trei săptămani, prin care am solicitat posibilitatea de a face o lege a salarizării etice şi motivante. Premierul mi-a dat dreptate şi să vedem ce se va face pentru anul viitor, pentru că aici sunt angajaţi cu 900 de lei brut", a mai spus fostul ministru.

Maria Grapini a afirmat că nici salariul de ministru nu este motivant, dar a susţinut că pe ea au interesat-o alte aspecte.

"De multe ori poate că şi înveţi nişte lucuri în perioada asta şi îţi prinde bine. La mine niciodată nu a fost motivant salariul, nici salariul de ministru nu e motivant, dar eu aici am venit pentru cu totul altceva, am vrut să văd ce pot să fac după experienţa mea de 35 de ani în industrie", a mai spus ea.

doamna maria grapini
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032475 (s)