News Flash:

PROTEST cu masti in fata Ministerului Sanatatii. Biologii si chimistii, nemultumiti de salarii I FOTO

20 Aprilie 2018
1143 Vizualizari | 0 Comentarii
protest2

Aproximativ 150 de biologi si chimisti, membri ai Ordinului Biochimistilor, au pichetat, vineri,sediul Ministerului Sanatatii, in semn de protest fata de grila de salarizare. Protestarii au purtat masti de protectie si manusi chirurgicale, cerand dialog din partea ministerului.
Membrii Ordinului Biochimistilor din Romania ( OBBCSSR ) au protestat fata de salariile si sporurile din sistemul de sanatate si au acuzat discrepante majore intre personalul medical din punct de vedere financiar in ciuda diferentelor de pregatire si responsabilitate.

"Vrem cresterea coeficientilor de salarizare pentru ca am pregatit o petitie pe care o depunem la registratura Ministerului Sanatatii prin care aratam clar ca un chimist, biochimist in anul 2010 avea coeficient de salarizare 3,70 si in anul 2018 acelasi biolog, chimist, biochimist principal cu aceleasi studii si responsabilitati are 2,30. Un chimist principal are netul 3462, asistentul medical pe care il coordoneaza are 3402 lei, deci cu 60 de lei mai putin iar medicul care are responsabilitati similare cu are chimistului principal are 11202 lei net si nu este sef de laborator" a declarat medicul Constanta Popa, presedintele Ordinului Biochimistilor din Romania.

Personalul medical acuza ca veniturile nete le-au fost diminuate cu sume cuprinse intre 500 si 1000 de lei.
"Sunt biolog, lucrez la o unitate spitaliceasca din Drobeta Turnu- Severin. Prin modificarea grilei si a coeficientilor am ajuns sa incasez cu 600 de lei mai putin", a declarat unul dintre cei prezenti vineri la proteste.

"Vazand inechitatea creeata, au incercat prima data sa ne asimileze cu dascalii, dar un dascal cu vechimea mea are cu 1000 de lei mai mult ca mine, 60 de zile libere pe an, nu lucreaza in conditiile de pericol in care lucram noi si au 4-5 ore pe zi", spune un protestatar.

"Mi-am permis sa fac copii de pe fluturasii de salariu ai unui medic primar, laborator de analize medicale care are un venit 11202 lei, un asistent principal cu studii post-liceale tot din laborator are un venit net 3402 si un chimist principal aceeasi gradatie are un venit net de 3460 de lei, la fel ca asistentul de laborator a carui munca chimistul o coordoneaza", sustine Mirela Bucurescu, chimist principal.

In jurul orelor 15.00 o delegatie formata din membrii ordinului profesional a fost primita la Ministerul Sanatatii pentru discutii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006322 (s)