News Flash:

Propunere: A treia zi de Pasti, 10 mai si Ziua Sfintilor Constantin si Elena sa fie declarate libere

23 Octombrie 2013
1231 Vizualizari | 0 Comentarii

Comisia de muncă a Senatului va dezbate astăzi trei propuneri care cer zile libere legale, cu ocazia unor sărbători. PSD, de exemplu, cere să se acorde liber în a treia zi de Paști, însă Guvernul a dat de înțeles deja că nu este de acord, potrivit romaniatv.net. De asemenea, același partid a cerut, prin lege, ca ziua Impăraților Constantin și Elena, de pe 23 mai, să devină liberă.

Dacă propunerea de astăzi a senatorului PNL Puiu Hașotti va fi acceptată, pe 10 mai, ziua în care se sărbătorește independența de stat a Romaniei din 1877 și instituirea regalității în 1881, romanii ar putea fi liberi. In această situație ar urma să se pronunțe Parlamentul.  

In ultima perioadă au fost mai multe propuneri de zile libere prin lege. In septembrie, senatorul Partidului Poporului - „Dan Diaconescu” (PPDD) Constantin Popa spunea că a pregătit un proiect de lege prin care cere ca, de anul viitor, ziua deschiderii anului școlar să fie declarată liberă de către stat.

Parlamentarul spune că acest lucru ar trebui să se întample pentru ca toți părinții să-și poată însoți copii la școală. Evident, această zi va fi liberă pentru toată lumea, mai puțin pentru cadrele didactice.

„Este o zi foarte importantă în viaţa copiilor, deschiderea anului şcolar, fie că sunt boboci, fie că sunt în clasele mai mari. Emoţiile sunt aproape aceleaşi pentru copii şi pentru părinţi, iar eu consider că, cei din urmă trebuie să fie langă odoarele lor în acele momente”, declara senatorul Popa.

In prezent, Codul Muncii cuprinde 12 zile libere considerate sărbători legale.


psd
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006208 (s)