News Flash:

Cate tramvaie reabilitate vor ajunge la Timisoara in acest an

1 Ianuarie 2016
1264 Vizualizari | 0 Comentarii
tramvai armonia
La Timisoara ar trebui sa ajunga, in acest an, 12 tramvaie reabilitate. O parte dintre ele sunt in lucru deja la Pascani si la Arad, dar nu vor ajunge pe linii decat cel mai devreme in iunie 2016. Pe liniile din Timisoara circula doua astfel de tramvaie, pe care primarul Nicolae Robu le-a numit „Armonia”.
In primavara lui 2014, Electroputere VFU Pascani, in asociere cu Astra Vagoane Arad, a castigat licitatia privind reabilitarea tramvaielor din Timisoara. Aceasta prevede reabilitarea, intr-o perioada de patru ani, a 30 de garnituri, la pretul de 480.000 de euro per bucata. Momentan, doar doua tramvaie au revenit la Timisoara, dupa ce au stat in fabrici aproximativ un an. Ele circula in principiu pe linia 6, iar calatorii par multumiti de conditiile oferite, desi se plang de tiuitul care se aude constant. Primarul Nicolae Robu nu a auzit despre o astfel de problema. „Trebuie sa se faca o sesizare si sa se intervina. Daca nu ma insel, cinci ani este garantia. Domnul Goia are anumite scapari. Nu se pune problema sa le trimitem inapoi, se poate interveni aici, in ateliere. Nu este nicio problema, vin specialistii si fac aici”, spune edilul.
Intre timp, alte 12 tramvaie vor intra in reabilitare in perioada urmatoare. „Contractul subsecvent de sapte tramvaie – sase la Pascani si unul la Arad – are dat ordinul de incepere a lucrarilor de reabilitare la 21 septembrie 2015, cu termen de finalizare un an, conform acordului cadru. Din discutiile cu directorii sunt promisiuni ca vor fi terminate in trimestrul al doilea al anului 2016, pana in luna iunie”, spune Robu ca i-a transmis directorul RATT, Ioan Goia. Acesta va merge in ianuarie la Pascani, pentru a vedea stadiul lucrarilor si a putea estima termenul de livrare. „Al doilea contract subsecvent, cel de cinci tramvaie, in ordine cronologica primul, de fapt, pentru ca din primul s-au reabilitat numai doua, are dat ordinul de incepere la 3 decembrie 2015, cu termen de finalizare de un an”, a mai declarat primarul.
Conform lui Robu, se lucreaza in paralel la mai multe tramvaie si, oricum, nu va mai dura la fel de mult ca la primele, care au servit si drept prototipuri. In iulie, cand la Timisoara au ajuns primele „Armonii”, edilul se declara incantat. „Aceste tramvaie sunt noi, nu este vorba de o reabilitare in sensul de carpaceala, ci despre o innoire. Din ce a fost vechi s-a pastrat doar sasiul, doar platforma, care evident ca a fost reconditionata. In rest, incepand cu rotile, osiile, suspensia, continuand cu actionarea, cu toata caroseria, absolut totul, e nou. Exista incalzire la fiecare scaun, climatizare, supraveghere video cu noua camere, Internet wireless, informare audio-video cu mijloace moderne, practic exista tot ce au doar acele tramvaie noi, care costa doua milioane de euro bucata”, explica primarul Timisoarei.

timisoara tramvaie reabilitate icolae robu domnul goia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1112 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004379 (s)