News Flash:

Primaria Timisoara vrea sa reabiliteze 13 strazi din zona Kuncz

28 Iulie 2022
364 Vizualizari | 0 Comentarii
zona Kuncz

Un numar de 13 strazi din zona Kuncz vor fi reabilitate, in urma unor lucrari complexe, in valoare de circa 38 de milioane de lei. 

In urma lucrarilor, trei kilometri de strazi vor fi reabilitate, 10 kilometri de trotuare modernizate, peste 4 kilometri de piste pentru biciciclete, zone verzi pe 3576 mp si 248 accese amenajate.

A fost aprobata, de catre consiliul local, actualizarea devizului general pentru obiectivul de investitie „Amenajare zona Kuncz”.

„Dezvoltarea sanatoasa a Timisoarei se bazeaza pe cartiere cu infrastructura modernizata si cu spatii publice nou amenajate. Kuncz este unul dintre cartierele neglijjate in ultimii ani si vrem sa recuperam decalajele. Investim semnificativ intr-un spatiu public modern si accesibil, cu trotuare si piste velo, dar si in infrastructura sociala si culturala prin construirea unui centru cultural si educational pentru copiii din Kuncz,” transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

In prezent, strazile din aceasta zona au o structura rutiera de drum necorespunzatoare, o parte dintre ele fiind doar pietruite. Nu exista trotuare, spatii verzi, piste pentru biciclisti si locuri de parcare. Ca urmare, sunt necesare lucrari de amenajare a carosabilului, trotuarelor, acceselor, reconfigurarea geometriei intersectiilor si, acolo unde situatia din teren permite, se vor amenaja spatii verzi, piste pentru biciclisti si locuri de parcare. 
Investitia va duce la imbunatatirea accesului rutier, velo si pietonal in zona, a viabilitatii si starii tehnice a partii carosabile si, implicit, a confortului si sigurantei utilizatorilor. 
Zona este situata in partea estica a orasului si cuprinde urmatoarele strazi: Aviatorilor, Satu Mare, Zefirului sector 1 si sector 2 (aceste strazi formeaza LOT 1, avand o lungime totala de 991,50m), strazile Baia, Energiei, Muntele Mic, Poiana Marului, Salaj, Sovata, Subuleasa, Targu-Mures, Zefirului sector 3, Ioan Alexandru (acestea impreuna au o lungime de 2112 m si reprezinta LOTUL 2).

Valoarea totala a investitiei este de 37.863.784,44 lei, cu TVA inclus,  din care LOTUL 1 este de 15.173.041,43 lei, iar LOTUL 2 este de 22.690.743,01 lei.
Pentru LOTUL 1 se acceseaza fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 9: Sprijinirea regenerarii economice si sociale a comunitatilor defavorizate din mediul urban, Masura 1- „Imbunatatirea Infrastructurii Rutiere”, fondul disponibil pentru masura alocata fiind de 1.064.000 euro. Documentatia tehnico-economica, faza Studiu de Fezabilitate, a fost depusa la ADR Vest in vederea accesarii co-finantarii.
Durata de executie a lucrarilor: 12 luni pentru primul lot si 24 de luni pentru al doilea lot. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005407 (s)