News Flash:

Prognoza meteo: Ploile puternice lovesc din nou. Unde se anunta furtuni violente, ce regiuni vor fi afectate de fenomenele extreme si cand se indreapta vremea

6 August 2018
1576 Vizualizari | 0 Comentarii
ploaie1

Caldura sufocanta, dar si ploi, insotite de grindina si descarcari electrice. Aceasta este prognoza meteorologilor pentru urmatoarele zile. Specialistii ANM anunta ca saptamana incepe cu ploi in nordul tarii, nelipsite in aceasta vara, care ulterior se extind si in restul tarii. De alfel, precipitatiile nu lipesc toata luna august.

  "Pentru inceputul de saptamana mai avem un sistem frontal care va traversa teritoriul tarii noastre dinspre partea de nord a tarii, luni nordul, centrul, zonele de deal si munte vor mai fi cu ploi sub forma de aversa insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si chiar caderi de grindina. Marti, astfel de fenomene le vom regasi in partea de sud si de sud-est, in continuare vorbim de instabilitate, aceste fenomene vor aparea in mod deosebit dupa-amiaza si seara cu caracter local. Temperaturile raman destul de ridicate chiar daca in aceste zone, in nord, in centru, se va resimti o scadere usoara, in restul teritoriului peste 30 de grade, 33 - 34 in vest, in sud in est", a explicat, pentru Realitatea TV, Alina Serban, meteorolog de serviciu in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie.
Abia de miercuri, vremea se indreapta. "De miercuri, aria ploilor se va restrange, se vor mentine in zonele de deal si munte mai ales seara si dupa-amiaza si temperaturile cam la acelasi nivel, vreme calduroasa in toata tara cu temperaturi de peste 30 de grade", a mai anuntat meteorologul.

Temperaturi ridicate si in august   Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a publicat prognoza actualizata pentru perioada 6 august - 3 septembrie.  

 

Luna august va fi caracterizata de o vreme in usoara incalzire fata de iulie, in majoritatea regiunilor, in special in regiunile nord-vestice, in timp ce nivelul precipitatiilor va ramane constant, cu acumulari mai importante in zonele montane si de deal, reiese din prognoza de specialitate, publicata de ANM.    

 

Vremea 6 - 13 august    In vest, nord, centru, dar mai ales in nord-vest, temperatura medie a aerului se va situa peste normele climatologice normale ale acestei perioade. Va fi mai cald decat este normal in aceasta perioada. In restul tarii, vor fi temperaturi normale perioadei. In sud, e posibil chiar ca temperaturile sa fie mai scazute. Local, in nord-vest si-n centru, e posibil sa fie precipitatii excedentare. In restul tarii va ploua mai putin decat media multianuala lunara.    

 

Vremea 13 - 20 august    Temperatura aerului va fi in normele climatologice normale. Va fi mai cald decat in mod normal in jumatatea nordica a teritoriului. Vor fi temperaturi mai scazute in sudul extrem. Precipitatiile vor fi cele normale perioadei. E posibil sa fie mai multe mai ploi in vest.  

 

 Vremea 20 - 27 august    In jumatatea de nord a tarii va fi mai cald decat in mod normal. In regiunile sudice, in continuare, sunt posibile temperaturi mai scazute decat in mod normal. Precipitatiile vor fi prezente mai mult decat in mod normal in vest si sud-vest si normale in restul teritoriului.    

 

Vremea 27 august - 3 septembrie    Temperaturile vor fi caracteristice perioadei. Este posibil sa fie mai cald in nord-vest si centru, dar mai scazute in regiunile sudice. Precipitatiile vor fi excedentare in jumatatea de vest a tarii si normale in restul perioadei. 
Adevarul.ro


meteorologie vremea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1269 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005034 (s)