News Flash:

Procurorii DNA Timis au descins la doi fosti directori ai UCM Resita

17 Decembrie 2013
1364 Vizualizari | 0 Comentarii
Adrian Chebutiu
Procurorii DNA Timișoara au descins marți dimineață la locuințele lui Adrian Chebuțiu, fost președinte al Uzinei Constructoare de Mașini Reșița, și Adrian Preda, fost director executiv al aceleiași uzine. Potrivit anchetatorilor, cei doi sunt cercetați pentru săvârșirea mai multor fapte penale comise în perioada în care au administrat unitatea economică, respectiv evaziune fiscală, abuz în serviciu, spălare de bani și asociere în vederea comiterii de infracțiuni.

În 2003, pachetul majoritar de acțiuni al UCM Reșița fost preluat de un grup elvețian care a ajuns să dețină 96,3% din acțiuni. În calitate de președinte al Consiliului de Administrație al noului acționar majoritar, Adrian Chebuțiu ar fi început să fragmenteze UCM Reșița într-un grup de 12 firme. Cu toate că în momentul privatizării statul acorda o serie de facilități fiscale pentru a permite salvarea companiei, cei doi învinuiți au preferat să facă împrumuturi, ducând unitatea economică în colaps financiar în decembrie 2011.

Administratorul judiciar a constatat că vinovați de intrarea companiei în insolvență sunt Adrian Chebuțiu și Adrian Preda. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1352 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006980 (s)