News Flash:

Noul Cod al insolventei limiteaza foarte mult insolventele trucate, anunta ministrul Maria Grapini

3 Octombrie 2013
1399 Vizualizari | 0 Comentarii
maria grapini

Noul Cod al insolventei, aprobat miercuri de Guvern, limiteaza foarte mult insolventele trucate prin scurtarea perioadei de reorganizare de la 3 ani la un an, apreciaza ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini.

'Dupa noul Cod al insolventei evitam insolventele trucate, nu toate, dar nu vor mai fi în aceeasi masura. Cu anumite trucuri insolventa dura si mai mult de trei ani. Cand este declarata insolventa nu se mai platesc nici datoriile istorice nici cele curente, ori sa tii trei ani în blocaj o societate care nu plateste nici energia, nicio taxa, nici CAS este de nesuportat pentru o economie, nu exista precedent în lume', a declarat Maria Grapini, la conferinta 'Partnering for the future'.

Ministrul a mai spus ca noul Cod se aplica în premiera si societatilor cu capital de stat si regiilor, pentru ca trebuie sa existe presiune pe eficientizarea acestora.

Conform datelor prezentate de Grapini, în primele 6 luni din acest an, au fost închise în Romania circa 97.000 de firme, pentru care insolventa începuse cu 3 ani sau mai multi în urma. Ea a afirmat ca si în anii 2014 - 2015 vor mai fi închise firme intrate în insolventa chiar în anii 2008 -2009.

Maria Grapini a declarat ca în Romania exista destul de putina etica în afaceri, iar vina este colectiva.

'Este important pentru mine sa sporeasca încrederea celor care doresc sa investeasca, din Romania si din afara Romaniei, în mediul de afaceri din Romania. Pentru acest lucru trebuie lucrat mult la credibilizarea si credibilitatea institutiilor publice si trebuie credibilizat si mediul privat. In situatia în care avem multe arierate si între privat si privat si între privat si stat, încrederea în mediul de afaceri din partea investitorilor straini si din partea unui tanar care doreste sa porneasca o afacere nu este la cote foarte înalte. Am asimilat în 2013 directiva europeana 7 în legea 72, prin care este obligatorie plata la 30 de zile de catre stat catre privat. De la bun început, statul plateste fara proces o suma fixa daca nu plateste la 30 de zile, iar privatii pot prelua si ei aceasta prevedere', a mai spus Grapini.AGERPRES


maria grapini
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1369 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005167 (s)