News Flash:

Saptamana viitoare va avea loc la Lugoj targul de oi "Ovitim – Miorita Expo 2013"

3 Octombrie 2013
1591 Vizualizari | 0 Comentarii

Reprezentantii Asociatiei Crescatorilor de Animale ”Ovitim-Miorita” Lugoj intentioneaza sa faca din targul de oi si expozitia de animale “Ovitim – Miorita Expo 2013”, care va fi organizata în data de 10 octombrie langa Hanul “Ana Lugojana”, cea mai mare manifestare de acest fel din Banat.

Daca anul trecut au fost pregatite 50 de boxe si au fost expuse circa 200 de oi, anul acesta în perimetrul respectiv vor fi montate peste 100 de boxe în care vor fi prezentate peste 400 de oi si capre.

“Vrem sa facem cea mai mare expozitie de acest fel din cele existente în Banat. Pe langa numarul mare de boxe care vor fi acolo, vom avea si cel putin 10 standuri cu produse traditionale – branza, cas, sloi de oaie, cascaval, pastrama de oaie si altele”, spune Gheorghe Mihaiescu, presedintele “Ovitim - Miorita” Lugoj, asociatie care detine circa 170.000 de oi din cele 600.000 existente la nivelul judetului Timis.

Evenimentul va avea si caracter international, pentru ca la han vor fi prezenti si crescatori de oi din Austria si Ungaria.

“Sunt invitati reprezentantii tuturor celor 30 de asociatii profesionale din tara care fac parte din Federatia Romovis. Alaturi ne vor fi si fermieri din Austria si Ungaria, care ne sunt parteneri si care cumpara berbeci de la noi”, mai spunea Gheorghe Mihaiescu.

Voia buna va fi întretinuta de interpreti populari din Banat, dar si din Sibiu si Valcea, judete cu mari traditii în oierit.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004855 (s)