News Flash:

Iohannis: Adoptarea monedei euro este proiectul politic, economic si institutional pe care Romania il poate transpune in realitate

26 Octombrie 2017
924 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis4
Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, joi, la evenimentul ”10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana: de la coeziune la convergenta”, ca ferestrele de oportunitate trebuie valorificate, iar adoptarea monedei euro este proiectul politic, economic si institutional la care Romania aspira si pe care il poate transpune in realitate.
In discursul rostit, seful statului a mentionat ca Romania nu doar ca impartaseste, dar si promoveaza activ, in interiorul Uniunii Europene, cat si in vecinatatea acesteia, valorile, principiile si metodele de dezvoltare socio-economice europene.
Bilantul celor 10 ani de la apartenenta la Uniunea Europeana este unul pozitiv pentru Romania, a spus presedintele, adaugand ca tara noastra, la nivelul intregii societati, a resimtit din plin beneficiile care decurg din calitatea de stat membru al Uniunii Europene.
”Toti acesti ani au permis modernizarea Romaniei prin consolidarea democratiei, imbunatatirea capacitatii institutionale si administrative si, evident, dezvoltarea economica. De altfel, este aproape imposibil sa identificam un domeniu in care sprijinul Uniunii nu s-a manifestat. De asemenea, procesul de integrare a insemnat o participare activa a Romaniei la mecanismul decizional european, o adaptare continua la o realitate europeana care a crescut in complexitate, dar si consolidarea capacitatii comune de raspuns la evolutii de criza in plan european, din care am avut parte pe deplin”, a afirmat Klaus Iohannis.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1452 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011588 (s)