News Flash:

Primii CAINI EUTANASIATI la Timisoara

20 Februarie 2014
1212 Vizualizari | 0 Comentarii
Primii 21 de câini aflaţi în adăpostul Danyflor, firma de ecarisaj care are contract cu Primăria Timişoara, au fost eutanasiaţi, miercuri, după ce primarul Nicolae Robu a anunţat că a semnat un acord pentru uciderea a peste două sute de animale, transmite corespondentul MEDIAFAX. Firma de ecarisaj Danyflor, care are contract cu Primăria Timişoara, a anunţat că miercuri au fost eutanasiaţi primii 21 de câini din adăpost, potrivit legii, iar cadavrele animalelor urmează să fie incinetare.

Directorul firmei, Ionel Puşcaş, a declarat corespondentului MEDIAFAX că majoritatea câinilor eutanasiaţi au fost bolnavi ori bătrâni. "Au fost eutanasiaţi 21 de câini, cei mai bolnavi şi bătrâni, care sunt de cel mai mult timp în adăpost. Urmează în fiecare zi să fie eutanasiaţi câinii, până ajungem la cele 14 zile, potrivit legii. Nu putem preconiza câţi vor fi eutanasiaţi pe zi, depinde de medicul veterinar", a declarat Puşcaş.

Potrivit directorului Danyflor, cadavrele câinilor eutanasiaţi vor fi arse la incineratorul din cadrul adăpostului.

Conform lui Puşcaş, peste 200 de câini aflaţi în padocurile firmei de ecarisaj au depăşit termenul legal până la care puteau fi ţinuţi în adăposturi, iar aceştia vor fi eutanasiaţi dacă în termen de 14 zile lucrătoare de când sunt ridicaţi de pe străzi nu sunt adoptaţi de nimeni.

Marţi, Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţa că a semnat actul prin care îşi dă acordul pentru eutanasierea câinilor din adăpostul firmei de ecarisaj Danyflor.

Legea nr. 258/2013, adoptată de Camera Deputaţilor în 10 septembrie 2013, stabileşte, printre altele, posibilitatea eutanasierii câinilor din adăposturile publice, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după un termen de 14 zile lucrătoare. Gandul.info


directorului danyflor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1098 (s) | 33 queries | Mysql time :0.035555 (s)