News Flash:

Primele masuri anti-Covid pentru Timisoara, in valul 4. Fara spectacole, nunti si petreceri la Giroc si Dumbravita din 16 septembrie

15 Septembrie 2021
390 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin covid

Restrictii suplimentare pentru mai multe localitati din Timis in urma cresterii ratei de infectare cu Covid-19, printre care si la Timisoara. La Dumbrava, Dumbravita si Giroc nu se mai pot face nunti si petreceri, iar barurile, cafenelele si restaurantele se vor inchise in interior.
 
 
Miercuri, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, convocat de subprefectul Ovidiu Draganescu, a decis masuri suplimentare anti-Covid pentru Masloc, Dumbrava, Dumbravita si Giroc, Timisoara, Giera, Bara, Cenei, Moravita si Sacosu Turcesc. In Masloc va fi carantina de noapte in zilele de vineri, sambata si duminica. La Dumbrava, Dumbravita si Giroc nu se mai pot face nunti si petreceri, iar barurile, cafenelele si restaurantele se inchid in interior.

„In cadrul sedintei de astazi, UAT Masloc a fost trecuta de pe anexa 3, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori si mai mica de 4/1000 de locuitori pe anexa 2, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 4/1000 de locuitori si mai mica de 7,5/1000 de locuitori. Totodata, UAT-urile Dumbrava, Dumbravita si Giroc au fost trecute (…) pe anexa 3 cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori si mai mica de 4/1000 de locuitori. In plus, unitatea administrativ-teritoriala Cenei a intrat pe anexa 3 cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3/1000 de locuitori si mai mica de 4/1000 de locuitori. Municipiul Timisoara si unitatile administrative-teritoriale Giera, Bara, Moravita si Sacosu Turcesc au fost trecute pe anexa 4, cuprinzand UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 2/1000 de locuitori si mai mica de 3/1000 de locuitori”, transmite Prefectura Timis.

Restrictiile pentru rata cupr

Masurile adoptate astazi se vor aplica incepand de joi, 16 septembrie. In restul UAT-urilor din judetul Timis se aplica in continuare masurile generale din HG 826/2021.

Masurile anti-Covid aplicate in Masloc, in carantina
Se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in zilele de vineri, sambata si duminica in intervalul orar 20 – 5, cu urmatoarele exceptii:

deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;
deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;
deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;
deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie.
Operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, sunt obligati sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea, in zilele de vineri, sambata si duminica, in intervalul orar 5,00-18,00. In intervalul orar 18:00 – 5:00, operatorii economici pot desfasura activitatea de livrare la domiciliu. Se suspenda activitatea operatorilor economici desfasurata in spatii inchise in domeniul salilor de sport si/sau fitness.

Aceste masuri sunt suplimentare fata de cele care se aplica la depasirea incidentei de 3/1000 de locuitori. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006326 (s)