News Flash:

Amanare in dosarul finantarii clubului de fotbal Poli Timisoara de catre administratia Ciuhandu

28 Septembrie 2016
1177 Vizualizari | 0 Comentarii
ciuhandu
Tribunalul Timis a amanat, marti, judecarea dosarului finantarii Clubului de Fotbal Politehnica Timisoara in timpul administratiei Ciuhandu, cand clubul era patronat de Marian Iancu. Inculpatii sunt acuzati de abuz in serviciu sau complicitate la aceasta infractiune. 
Pentru termenul din 19 octombrie va fi citata partea civila, respectiv municipalitatea, reprezentata prin primar, pentru a preciza daca isi mentin pozitia de constituire ca parte civila, exprimata in faza de urmarire penala, in vederea recuperarii prejudiciului. 
"Completul amana cauza pentru data de 19 octombrie 2016, pentru cand se va cita inculpatul M.C. la locul de detentie si pentru citarea partii civile Municipiul Timisoara, prin primar, cu mentiunea de a preciza daca isi mentin pozitia de constituire de parte civila exprimata in faza de urmarire penala", arata incheierea completului de judecata, data marti. 
In dosar au fost trimisi in judecata fostul edil Gheorghe Ciuhandu, alaturi de viceprimarul sau Adrian Orza, de secretarul primariei din acea perioada, Ioan Cojocari, si de alti opt angajati ai municipalitatii. 
Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari, Smaranda Haracicu, Violeta Mihalache, Delia-Ileana Dumitru au fost trimisi in judecata pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Adrian Orza, Mirel Munteanu, Alina Pintilie, Mariana Dumitru vor fi judecati pentru complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Martin Staia si Nicusor Miut, pentru aceeasi fapta de complicitate insa in forma continuata. Toti cei 11 inculpati au fost trimisi in judecata in stare de libertate. 
Procurorii DNA au retinut ca acordarea unor sume de bani ''in mod abuziv si contrar prevederilor legale in vigoare, in perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timisoara, in cuantum total de 27.100.000 lei, catre S.C. Politehnica Timisoara S.A. (...) nu au servit intereselor comunitatii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat in jurul clubului de fotbal, finantarea fiind ilegala''. 
Un raport al Curtii de Conturi a aratat ca finantarile pentru clubul timisorean de fotbal, venite din partea Consiliului Judetean si Primariei Timisoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei. 
DNA Timisoara i-a pus sub acuzare pentru abuz in serviciu si pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, precum si pe secretarul administratiei judetene din perioada respectiva, Petrisor Nadastean, tot pentru finantarea Poli Timisoara, prejudiciul creat in acest dosar ridicandu-se la 9,5 milioane de lei. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005147 (s)