News Flash:

Primarul Robu solicita un control dupa ce ANI l-a declarat pe secretarul primariei in conflict de interese

3 Decembrie 2013
1350 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul Nicolae Robu va cere un control intern în ceea ce-l priveşte pe secretarul municipalităţii, Ioan Cojocari, care, potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) dat publicităţii săptămâna trecută, ar fi în conflict de interese.

Reprezentanţii ANI au anunţat că secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, a fost în conflict de interese 'de natură penală' în perioada 2007-2011, în timpul fostei administraţii.

Potrivit ANI, în respectivul interval, municipalitatea, prin Serviciul Juridic (serviciu subordonat direct secretarului), a încheiat un număr de 36 de acte notariale cu un birou notarial în cadrul căruia fiica acestuia este notar.

Pentru legalizarea actelor notariale, primăria a plătit suma de 274.029 de lei, reprezentând plăţile onorariilor şi taxelor notariale.

'Domnul Cojocari este la lucru, n-am discutat cu dânsul. În pasul următor, dânsul are dreptul legal de a contesta raportul ANI, urmează judecata pe diversele niveluri şi când se pronunţă o sentinţă definitivă şi irevocabilă, atunci se poate vorbi despre vinovăţie sau nevinovăţie. Deocamdată este un raport incriminator şi atât. Acum nu se pune în discuţie schimbarea lui din funcţie, nu există niciun suport legal pentru asta, aşa cum a declarat foarte corect şi domnul prefect', a declarat presei luni, Nicolae Robu. 

Edilul crede că, dacă secretarul va fi trimis în judecată, pe perioada procesului, acesta ar putea fi suspendat, iar dacă 'suspendarea intră în atribuţiile primarului, o va face fără rezerve'.

De la preluarea mandatului de primar, Nicolae Robu a sistat colaborarea cu respectivul cabinet notarial.

'Am dat o astfel de dispoziţie, nu numai vizavi de notariate, ci vizavi de absolut orice colaborare care presupune bani: este interzis să se încheie contracte cu firme care aparţin sau în care au poziţii-cheie persoane aflate în grade de rudenie, inclusiv afini, cu şefi din primărie', a subliniat Robu. AGERPRES

nicolae robu edilul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007284 (s)