News Flash:

Primarul Robu i-a luat la ochi pe oamenii de afaceri de pe Bega. De ce este nemultumit edilul-sef

11 Ianuarie 2014
1195 Vizualizari | 0 Comentarii

Edilul Timișoarei, Nicolae Robu, este numulțumit de faptul că oamenii înstăriţi din orașul de pe Bega nu se implică financiar în proiectul Asociaţiei Timișoara Capitală Culturală Europeană. Astfel, acesta a lansat un apel către agenţii economici ai urbei să se alăture proiectului și să contribuie cu bani la bugetul Asociaţiei Timișoara Capitală Culturală Europeană.

„Dacă oamenii înstăriți ai Timișoarei nu vin cu buget înspre asociatie, atunci șansele de reușită scad. Numai Primăria, pe de o parte, nu va putea face față cerințelor, pe de altă parte nici nu e bine să fie doar ea ca susținător efectiv al acestui proiect. Este foarte important ca proiectul să fie al comunității. Poate lucrurile nu au fost clare. Din înclinaţia noastră de a politiza totul poate s-a cultivat o confuzie, s-a creat imaginea că un asemenea proiect este al echipei executive din fruntea Primăriei. E total greşit. Un asemenea proiect nu este al primarului Robu, nu este al USL-ului, el este al Timişoarei. Dacă proiectul va fi câştigător, va câştiga Timişoara, dacă proiectul nu va fi câştigător, va pierde Timişoara. Lucrul acesta trebuie să fie foarte limpede pentru toată lumea”, a declarat Nicolae Robu.

Potrivit edilului sef, Bega Grup, Elba şi GreenForest sunt principalii sponsori.

„Nu cred că este în regulă ca într-un oraş cu un mediu economic atât de puternic, într-un asemenea proiect al oraşului să existe patru-cinci sponsori. Noi vom avea mai mare grijă în continuare să promovăm sponsorii. Nu e ok să se lase o imagine că toată lumea pune umărul şi în realitate să fie aceiaşi patru-cinci care susţin orice, de la fotbal până la Timişoara – Capitală Culturală. Sunt cam aceleaşi firme. În rest, se vorbeşte mult, dar se face prea puţin. Până la urmă, lucrurile trebuie făcute de exeperţi, dacă vrem să câştigăm cu adevărat. Trebuie să ieşim din zona aceasta a amatorismului. Noi avem un nucleu de oameni care gestionează proiectul, dar ei trebuie să aibă parteneri specialişti. Specialiştii buni costă, noi trebuie să-i plătim. Nu e normal ca numai primăria să plătească. Dincolo de încărcare bugetului, pe care o putem asuma, nu e în regulă pentru o asemenea candidatură să nu aibă asociată implicarea, inclusiv financiară, a comunităţii pe scară largă. Sigur că Primăria este expresia comunităţii şi bugetul local este constituit din contribuţia tuturor, dar dincolo de asta susţinerea adevărată a proiectului trebuie să se resimtă şi într-un aport financiar”, a mai adăugat edilul-șef. 


nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032917 (s)