News Flash:

Retehnologizarea Colterm, cel mai mare proiect al Timisoarei, va fi terminata la sfarsitul acestei luni

10 Ianuarie 2014
1105 Vizualizari | 0 Comentarii
Cel mai mare proiect al Timişoarei cu finanţare europeană din exerciţiul financiar 2007-2013, retehnologizarea Colterm, se va finaliza în luna ianuarie, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

'În luna ianuarie finalizăm retehnologizarea de la Colterm, un proiect de 70 de milioane de euro. (...). El înseamnă desulfurare, retehnologizarea unor cazane, atingerea unor standarde de mediu, dar şi o eficienţă mult sporită în producerea agentului termic, care se va reflecta în cele din urmă în buzunarele populaţiei, în condiţiile în care preţul gazului creşte galopant. Astfel, reuşim să menţinem în Timişoara gigacaloria la un preţ acceptabil pentru populaţie', a spus Dan Diaconu.

Investiţia a demarat în urmă cu trei ani, avându-l ca manager de proiect pe fostul viceprimar Sorin Grindeanu şi are în vedere conformarea la normele de protecţia mediului privind emisiile poluante în aer şi creşterea eficienţei în alimentarea cu căldură a abonaţilor din sistemul centralizat de încălzire. Retehnologizarea ar trebui să însemne pentru timişoreni un mediu mai sănătos şi preţuri rezonabile pentru încălzire şi apă caldă.

Proiectul îşi va dovedi eficienţa şi mai mare după construirea incineratorului de deşeuri, în valoare de 66 de milioane de euro, ce se va finaliza în 2015 şi care va folosi combustibil bioenergetic, capabil să asigure 15% din necesarul termic al oraşului. AGERPRES

retehnologizarea colterm combustibil bioenergetic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1108 (s) | 33 queries | Mysql time :0.039545 (s)