News Flash:

Primarul Robu anunta ca nu va scumpi gigacaloria

6 Octombrie 2013
1397 Vizualizari | 0 Comentarii
Dacă în campania electorală actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, se angaja să reducă factura la încălzire cu cel puţin 25%, acum edilul-şef îi linişteşte pe timişorenii racordaţi la sistemul centralizat cu vestea că preţul de facturare al energiei termice nu va creşte în această iarnă şi spune că speră să nu crească nici în anii următori.

„Preţul gigacaloriei în Timişoara nu va creşte în această iarnă şi facem tot posibilul să nu crească nici pe viitor. Mă refer la 2013-2014 (n.r. – că nu va creşte preţul) şi eu sper că nici pe viitor. Am reuşit să ne aprovizionăm cu cărbune, să avem contracte pentru furnizarea de cărbune, astfel încat să folosim preponderent acest combustibil, am reziliat – şi e bine că am făcut-o amiabil – contractul cu Petrom Gaz şi ne-am înţeles cu E.On Gaz să ne devină furnizor la un un preţ care este cu 25-30% mai mic decat cel pe care l-am plătit pană acum. Aceste măsuri, coroborate cu anumite disponibilizări făcute la Colterm, cu o mai atentă preocupare pentru creşterea productivităţii muncii oamenilor şi cu o preocupare de izolare termică mai bună a conductelor din reţeaua de transport a agentului termic, ne permit ca, în pofida creşterii continue a preţului la gaz, să păstrăm şi în continuare preţul la gigacalorie constant”, a anunţat primarul Nicolae Robu. Edilul a afirmat şi că este posbilă o creştere a sumelor acordate de la bugetul local pentru Colterm.

„Nu exclud şi o creştere a susţinerii Colterm din partea consiliului local atata vreme cat este permisă o asemenea intervenţie. Timişoara este unul dintre cele cinci oraşe din ţară care au peste 60.000 de abonaţi. Clujul, spre exemplu, are 30.000 de abonaţi. Noi avem 70.205 parcă”, a adăugat Robu.

Una dintre promisiunile electorale ale actualul primar a fost „reducerea cu cel puţin 25% a facturii la apa caldă şi căldură”. Ce-i drept, angajamentul apărea pe lista de obiective pe termen mediu şi lung a lui Robu, care ar urma să fie atinse în patru ani, pană la sfarşitul mandatului.

Unul dintre proiectele prezentate de Robu în acest sens vizează realizarea unui incinerator de deşeuri care să producă energie electrică şi termică în regim de cogenerare, dar proiectul este în blocaj deocamdată.
„Proiectele noastre de intervenţie la Colterm sunt multiple. Aşteptăm de o lună să se pronunţe CNSC (n.r. – Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor) asupra contestaţiei la licitaţia de contractare a executantului incineratorului de deşeuri. Vrem să începem să construim acel incinerator. Nici acum nu este finalizată licitaţia, la un an de la demararea ei. Aţi mai auzit aşa ceva? Miza e 60 de milioane de euro, e adevărat…”, a declarat, vineri, Robu.


nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005646 (s)