News Flash:

Presedintele CJ Timis cere raport privind explorarea gazelor de sist

30 Noiembrie 2013
1258 Vizualizari | 0 Comentarii
Şeful administraţiei timişene, Titu Bojin, a dat dispoziţie joi ca, până la plenul din luna decembrie, să fie pus la dispoziţia consilierilor un dosar cu toate actele şi deciziile legate de explorarea gazelor de şist din zonele Biled şi Periam.

Măsura vine după ce consiliera PDL Georgeta Rus a afirmat că 'primarii aprobă pe bandă rulantă' explorările, având în vedere că 'se ştie că CJ Timiş şi-a dat deja acceptul'. 

Executivul a emis două hotărâri prin care aprobă concesiunea pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX - 8 Biled şi EX - 7 Periam firmei canadiene East West Petroleum Corp.

La începutul lunii noiembrie, reprezentanţii firmei Prospecţiuni SA anunţau demararea explorărilor pentru petrol şi gaze naturale, dar nu şi pentru gaze de şist, firma dând asigurări, într-o conferinţă de presă, că mediul nu va fi afectat, iar proprietarii terenurilor vor fi despăgubiţi pentru culturile agricole.

CJ Timiş a cerut firmei să îi transmită rezultatele prospecţiunilor pentru a se cunoaşte şi la nivel local ce bogăţii are subsolul timişean. Arealul avut în vizor de Prospecţiuni SA este mai larg şi cuprinde comunele: Parţa, Jebel, Pădureni, Şag, Peciu Nou, Uivar (cu toate satele aparţinătoare), Săcălaz, Dudeştii Noi. AGERPRES 

titu bojin georgeta rus
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1343 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006900 (s)