News Flash:

Primarul Nicolae Robu a semnat pentru campania „Fara penali in functii publice”, dupa ce se certase cu voluntarii USR care strangeau semnaturi pentru ea in centrul Timisoarei

2 August 2018
668 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu (PNL), a semnat pentru campania “Fara penali in functii publice”, dupa ce, la sfarsitul lunii mai, s-a certat cu voluntarii USR care strangeau semnaturi in centrul orasului, pe motiv ca ar perturba trecatorii, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Nicolae Robu a anuntat pe pagina sa de Facebook ca a semnat pentru campania “Fara penali in functii publice”, in urma cu cateva zile. Asta dupa ce, la sfarsitul lunii mai, s-a certat cu mai multi voluntari din cadrul USR Timis, pe motiv ca strang semnaturi pentru initiativa cetateneasca in centrul Timisoarei si perturba trecatorii. De altfel, politistii locali le-au aplicat voluntarilor un avertisment, iar senatorul USR Timis Nicu Falcoi l-a acuzat pe Nicolae Robu ca le-a dat o dispozitie in acest sens oamenilor legii.

In postarea de pe pagina sa de Facebook, Nicolae Robu a sustinut ca a afirmat ca sustine campania “Fara penali in functii publice” imediat dupa incidentul din luna mai.

“Este o minciuna ordinara ca eu as fi pus Politia Locala sa-i amendeze pe USR-istii care strangeau cu ceva vreme in urma semnaturi in acea locatie pentru care nu aveau aprobare (era data aprobare de catre mine, cu maxima promptitudine, cu solicitudine pot spune, pentru noua locatii din 11 cerute, toate neaflate in zona de interdictie). Ce-am facut eu a fost, dimpotriva, ca i-am cerut politistului local care se pregatea sa scrie procesul verbal de amendare sa nu-i amendeze (!!!), asa cum, de altfel, se aude clar in inregistrarea realizata si publicata tocmai de USR si, in plus si subtitrata, tot de USR. Inca a doua sau a treia zi, post incident, in urma afirmatiilor mele ca eu sustin campania, dar pretind ca ea sa fie dusa cu respectarea legii, ca noi, care militam pentru legalitate, trebuie sa fim exemplu de corectitudine, la intrebarea unei jurnaliste, daca as semna pentru campanie, daca mi-ar cere-o un activist civic, am raspuns fara ezitare: desigur, as semna”, a afirmat primarul Timisoarei.
Nicolae Robu a precizat ca a semnat pentru campanie duminica seara, dupa ce a fost abordat pentru prima data de doi voluntari in centrul Timisoarei.

“Ei bine, a trecut ceva vreme de atunci si abia duminica seara, fiind la plimbare prin centru, am fost pentru prima data abordat pe subiect, de doua persoane -un barbat si o femeie-, care, foarte civilizat, respectuos, mi-au spus ca sunt activisti civici si strang semnaturi pentru “Fara penali in functii publice!”, apoi si-au exprimat multumirea ca eu am permis si sa se ia semnaturi oriunde si sa se monteze un cort pentru strangere de semnaturi in Piata Victoriei si m-au intrebat daca agreez sa semnez si eu. Am raspuns fara ezitare ca da, ca sustin campania -lucru declarat inca de la initierea ei-, ca semnez si am trecut la semnat, dupa care ne-am despartit foarte amiabil. Acesta este purul adevar si in el nu e nicio razgandeala de-a mea! Eu am taria sa felicit USR -chiar daca USR se dovedeste un partid extrem de ostil mie, de neinteles de ce- pentru munca uriasa depusa sa stranga un numar atat de ridicat de semnaturi si imi exprim aprecierea mai ales pentru activistii civici care s-au implicat intr-un numar atat de mare. Si sper ca USR a invatat din cele intamplate ca, mai putin in revolutii, regulile si legile sunt si pentru cei ce actioneaza pentru scopuri nobile”, a scris Nicolae Robu.


Primarul Timisoarei a semnat pentru campania “Fara penali in functii publice” la cateva zile dupa ce USR Timis a anuntat ca a atins tinta de 22.000 de semnaturi in judet.

Nicolae Robu este cercetat penal de DNA in doua dosare, unul privind reabilitarea termica a zeci de blocuri din Timisoara cu bani de la Uniunea Europeana si altul legat de vanzarea ilegala a aproape 1.000 de imobile nationalizate din oras.


nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005033 (s)