News Flash:

La ce pericole te expui cand bei din apa servita in avion

1 August 2018
764 Vizualizari | 0 Comentarii
avion 1

Apa si alte bauturi care se servesc in avioane, in timpul zborului, sunt mai periculoase decat crezi. Daca vrei sa te convingi, fii atent la insotitorii de zbor. Niciunul n-o sa bea ceea ce-ti da tie.

Apa asa-zisa potabila de la bordul avioanelor este tinuta in containerele acelea mobile pe care le-ai vazut ca sunt plimbate de colo-colo de catre insotitoarele de zbor. Apa respectiva fie ti-o da sa o servesti asa cum e, rece sau fierbinte, fie o foloseste la cafea sau ceai, in functie de ceea ce ceri.

Pana aici, nimic dubios, dar, in cazul in care n-ai observat, fetele acelea dragute, elegante, care par sa fie atat de atente cu tine, nu beau niciodata din apa respectiva si nu pentru ca vor sa ramana mai multa pentru pasageri. Insotitorii de zbor si pilotii au propriile bauturi si alimente, care-s cu mult mai calitative decat ce le dau pasagerilor si nu e nicio conspiratie la mijloc.

Tot ce trebuie sa stii despre apa de la bordul avioanelor e ca poate fi contaminata cu diverse bacterii din cauza modului in care e transportata si stocata. Avioanele stau prost la capitolul igiena si atunci cand vorbim de apa pe care o au la bord.

Studiile efectuate de EPA (Agentia de Protectie a Mediului) au aratat ca unul din opt avioane au probleme cu igiena si tu esti primul care are de suferit de pe urma nerespectarii unor norme de catre liniile aeriene. Alte studii EPA arata ca 15% dintre aeronave duc periodic la bord bacterii deosebit de periculoase pentru organismul uman.

De asemenea, s-a observat ca avioanele de cursa lunga contin mai multe bacterii (inclusiv Salmonella) decat cele care se deplaseaza pe distante scurte sau cu escale.

Pana sa ajunga la tine in pahar si apoi in stomac, apa respectiva trece prin diverse etape pana ajunge la bordul aeronavei si, de fiecare data cand e mutata, exista riscul aproape sigur sa fie infestata cu diverse baterii sau chiar oua de insecte, cum s-a observat in unele cazuri. In drumul ei catre avion, apa este depozitata in mai multe containere, care nu sunt mereu verificate sa fie perfect curate. Cele mai nocive sunt cisternele care transporta apa de la sursa la aeronava, unde este apoi depozitata in containere.

O alta problema rezida din faptul ca apa nu este fiarta. Indiferent daca e folosita pentru cafea sau ceai ori e bauta ca atare, ea nu trece printr-un proces de fierbere, asa ca bacteriile traiesc ca in paradis in compozitia apei.


bauturi avioane zborului periculoase insotitorii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005715 (s)