News Flash:

A fost confirmat primul caz de West Nile din judetul Bacau. Pacientul este un barbat de 75 de ani

1 August 2018
672 Vizualizari | 0 Comentarii
tantar 1

Virusul West Nile a fost confirmat la Bacau la un pacient in varsta de 75 de ani. Directia de Sanatate Publica Bacau a alertat institutiile abilitate pentru monitorizarea atenta a situatiei.
Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bacau au declarat miercuri ca pacientul a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta.

„Pacientul a fost izolat la Spitalul Judetean de Urgenta Bacau – Sectia Boli Infectioase Adulti pe data de 14 iulie si a fost externat in data de 30 iulie 2018, ameliorat. Avand in vedere contextul epidemiologic existent in Europa, institutia noastra a transmis adrese catre toate cabinetele de medicina de familie, unitatile de primiri urgente, sectiile de Neurologie si sectiile de Boli Infectioase, in vederea monitorizarii atente a tuturor persoanelor cu varsta de peste 15 ani, care prezinta simptome specifice”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al DSP Bacau, Anda Dumitrescu.

In urma confirmarii acestui caz, DSP Bacau a notificat si Primaria, Centrul de Transfuzii, medicul de familie al pacientului respectiv si Directia Sanitar-Veterinara Bacau.


West Nile este un tip de virus raspandit de tantari. Factorii care favorizeaza aparitia epidemiilor in Europa sunt temperaturile ridicate, valurile de caldura ce urmeaza dupa ploi abundente si intensificarea circulatiei de calatori si marfuri.

Specialistii atrag atentia ca, in cele mai multe cazuri, infectia nu prezinta initial simptome, dar, cand acestea apar, sunt foarte variate si se manifesta in special prin febra, dureri de cap, dureri musculare si articulare, uneori greata si varsaturi, diaree, rareori inflamarea ganglionilor limfatici.

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, pana la acest moment, la nivelul intregii tari, au fost inregistrate 12 cazuri de infectie cu West Nile, in sapte judete si municipiul Bucuresti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007113 (s)