News Flash:

Bine de știut!

Primarul Dominic Fritz, acuzat de ANI de conflict de interese administrativ

10 Iulie 2024
45 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto Tion ro

Potrivit Agenției Naționale de Integritate, primarul Dominic Fritz se află într-un conflict de interese administrativ. În noiembrie 2020, acesta a semnat un raport prin care a introdus pe ordinea de zi a consiliului local o documentație realizată anterior de firma lui Răzvan Negrișanu.

Primarul contestă acuzațiile ANI și intenționează să atace raportul în instanță. ANI acuză primarul Dominic Fritz de conflict de interese administrativ, în legătură cu un împrumut pe care l-a luat în campania electorală din 2020. Agenția solicită încetarea mandatului actualului primar.

„Persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societății reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019”, se precizează într-un comunicat de presă al ANI.

"Persoana fizică" în cauză este Răzvan Negrișanu, consilier local din partea USR, iar "actul administrativ" este un raport de aprobare prin care documentația realizată de firma sa de arhitectură a fost introdusă pe ordinea de zi a consilierilor locali. Primarul a comentat acuzația scriind un mesaj pe Facebook cu titlul „Mi-au făcut și mie un dosărel”. Demersul, declară Fritz, este „absurd și complet neacoperit de fapte”.

„E ca la Radio Erevan: ei spun că am participat la elaborarea unui PUZ pentru un beneficiar care mi-a împrumutat bani – doar că nu am participat, nu a fost beneficiar și nu mi-a împrumutat mie bani. Un arhitect a elaborat documentația tehnică pentru PUZ-ul unui client. Acel PUZ a trecut toate etapele înainte să ajung eu primar, cu tot cu semnătura predecesorului meu. Când am preluat mandatul, lipsea doar votul din Consiliul Local. Ca să nu intre o documentație semnată de fostul primar în noul consiliu, m-au rugat colegii în primele zile de mandat să semnez încă o dată referatul de aprobare care trimite documentația, fără să fie schimbată o virgulă, în CL. Arhitectul, care NU este beneficiarul PUZ-ului cum susține ANI, ci doar l-a elaborat pentru un client, fără să beneficieze în vreun fel de votarea sau ne-votarea lui, este și consilier local USR. A împrumutat campania de primar din 2020 cu 25.000 lei, sumă din care eu personal nu am văzut niciun leu și care au fost restituiți în momentul în care AEP a returnat banii de campanie (așa se finanțează campaniile electorale în România)”, a precizat primarul pe rețelele de socializare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005172 (s)