News Flash:

Bine de știut!

Autobuz electric pe linia M44 din Timiș

9 Iulie 2024
49 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto Tion ro

În ședința Consiliului Local Timișoara de luni, 8 iulie, s-a adoptat o hotărâre privind încheierea unui parteneriat între Primăria Timișoara și primăriile comunelor Becicherecu Mic și Dudeștii Noi pentru achiziționarea unui autobuz electric. Acesta va înlocui autobuzul diesel care circulă în prezent pe linia M44. În cadrul acestui parteneriat, Primăria Timișoara și primăriile comunelor Becicherecu Mic și Dudeștii Noi vor colabora pentru achiziționarea unui autobuz electric și a două stații de încărcare, una rapidă și una lentă. Hotărârea de parteneriat a fost aprobată de Consiliul Local Timișoara în ședința menționată.

„Prin acest parteneriat, cele trei localități vor colabora pentru realizarea achizițiilor publice necesare, instalarea stațiilor de reîncărcare și integrarea autobuzelor electrice în flota de transport public. Scopul principal este reducerea emisiilor de carbon și promovarea unui transport ecologic în zona metropolitană Timișoara, în conformitate cu obiectivele de mediu și sustenabilitate ale Uniunii Europene”, menționează reprezentanții Primăriei Timișoara.

Această achiziție beneficiază și de o finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în valoare totală de 3,6 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 730.000 de euro, TVA inclus.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006452 (s)