News Flash:

Primaria va renova Monumentul Rezistentei Anticomuniste din Banat. Vezi cat vor costa lucrarile

16 Februarie 2014
1516 Vizualizari | 0 Comentarii
Monumentul Rezistentei Anticomuniste din Banat
Dupa ce in vara anului trecut a dat 33.000 de euro din bugetul Timisoarei pentru renovarea Monumentului Rezistentei Anticomuniste din Banat, primarul Nicolae Robu mai vrea acum sa investeasca inca 66.000 de euro pentru lucrari la movila de pamant de la Padurea Verde. Asta dupa ce, in decembrie 2012, Primaria Timisoara mai alocase 42.000 de euro. In total, putin peste 141.000 de euro.
Consilierii locali vor aproba, in urmatoare sedinta a Consiliului Local, alocarea sumei de 300.000 de lei din bugetul local in vederea continuarii lucrarilor de reabilitare la Monumentul Rezistentei Anticomuniste din Banat, de langa Muzeul Satului Banatean. Banii se iau din Capitolul Cultura, recreere si religie si se duc la Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania, filiala Timis.
“Suma alocata va fi utilizata pentru efectuarea lucrarilor de constructii la monument, conform documentatiei tehnice a beneficiarului. Justificarea si decontarea cheltuielilor ocazionate de realizarea acestor lucrari se vor face numai pe baza de acte doveditoare, conform legii”, se arata in proiectul de hotarare pus pe site-ul Primariei Timisoara in aceasta luna, care nu este insotit de vreun referat in care sa fie explicate motivele alocarii acestei sume.

Monumentul va avea camere video, sistem de irigatii si placi din beton si granit
Monumentul a fost amenajat in perioada anilor 1998 – 2000 prin sponsorizari si cu contributia autoritatilor locale. Proiectantul monumentului, arhitectul Serban Sturdza, si o firma de constructii vor sa reamenajeze locul de reculegere si comemorare a victimelor comunismului. Practic, se va construi un gard care sa-l protejeze de vandali, se vor face lucrari de intretinere a movilei de pamant, se va crea o centura care sa o sustina, din 45 de placi de beton armat, iar apoi vor fi montate placi memoriale din granit negru pe care sa fie inscrise numele luptatorilor anticomunisti executati la Padurea Verde, ale celor ucisi in luptele cu securitatea si numele celor care au pierit in inchisori, lagare ori in timpul deportarilor.
Ansamblul memorial va avea sistem de irigatie modern, va fi iluminat arhitectural si is se va monta un sistem de supraveghere video care va filma permanent zona.
“Este un monument important pentru Timisoara, este important pentru Banat, este important pentru istoria Romaniei si de aceea am considerat ca trebuie sa continuam sa sprijinim realizarea lui”, spunea primarul Nicolae Robu in luna iulie a anului trecut. Opiniatimisoarei.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0978 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028948 (s)