News Flash:

Primaria Timisoara va plati pana in ianuarie 2024 inca 1 milion de lei pe luna catre E.On in contul gazului consumat de Colterm in 2016

31 August 2022
319 Vizualizari | 0 Comentarii
Colterm

Primaria Municipiului Timisoara si E.On Energie Romania S.A. au ajuns la un acord privind plata in rate a unei datorii de peste 17,5 milioane de lei, reprezentand gazul consumat de Colterm, dar garantat de municipalitate, in perioada ianuarie - noiembrie 2016 si a penalitatilor aferente. Acordul vine in urma mai multor sentinte ramase definitive si executorii in 2019 si 2020. 

„Am achitat chiar azi o prima transa de aproape un milion de lei si vom plati in fiecare luna aceasta suma catre E.On, pana in ianuarie 2024. Este rezultatul modului defectuos in care fosta administratie a inteles sa conduca orasul, rostogolind in viitor datorii. Acestei rate i se adauga o alta rata lunara de 1,7 milioane de lei, pe care deja o platim de un an, pentru gazul consumat in 2014. Platim acum nu doar factura la gazul consumat in iernile trecute, ci si o gramada de penalitati care au adus datoria la 70 de milioane de lei. Luna de luna, pana in 2024 scoatem din bugetul local 2,7 milioane de lei ca sa platim datorii la gaz”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Va reamintim ca Primaria Municipiului Timisoara este obligata sa plateasca aceasta suma de aproape 70 de milioane de lei intrucat a garantat contractul dintre Colterm si furnizorul de gaz, insa, atunci cand compania nu a achitat facturile, municipalitatea nu a virat banii pe care se obligase ca ii va plati. Nici in 2019, cand furnizorul de gaz a obtinut prima sentinta definitiva in acest caz, municipalitatea nu a pus in aplicare hotararea instantei, fiind acum obligata sa plateasca penalitati consistente pentru aceasta decizie.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005752 (s)