News Flash:

Primaria Timisoara pregateste un nou contract de salubrizare, bazat pe date reale 

8 Iulie 2022
401 Vizualizari | 0 Comentarii
Duma 05

A fost demarata achizitia pentru serviciile de masurare a suprafetelor strazilor, trotuarelor, aliniamentelor verzi, pistelor de biciclete
Actualul contract de salubritate stradala al primariei, care a fost semnat cu aproape patru ani in urma, in 11.02.2019, expira in februarie 2023. In acest contract, doar o parte din spatiul public al orasului a fost prevazut pentru efectuarea de lucrari de curatenie stradala.
”Am spus-o de multe ori, actualul contract de salubrizare stradala are multe deficiente, pe care nu le vom repeta si cu viitorul contract. Salubrizarea domeniului public nu poate sa se termine la marginea trotuarului, trebuie sa includem si spatiul verde de langa sau pistele de bicicleta sau malurile Canalului Bega. Nu putem sa facem achizitii bazandu-ne pe date si suprafete imaginare, ci trebuie sa avem suprafete concrete, corect masurate, pe baza carora sa putem face o estimare a costurilor viitorului contract de salubrizare si sa oferim operatorilor care vor veni la licitatie o situatie reala a asteptarilor pe care le avem de la cel care va castiga licitatia”, a spus primarul Dominic Fritz.
De aceea, acum in vederea pregatirii caietului de sarcini pentru viitoarea licitatie pentru servicii de salubrizare stradala, Primaria Timisoara colecteaza date privind suprafetele care vor fi introduse in viitorul contract. In acest fel, stabilirea viitoarelor servicii vor fi prestate pe baza unor dimensiuni reale ale strazilor si trotuarelor, astfel incat sa poata fi decontate lucrarile efectiv realizate.  Si pentru ca, de multe ori, se matura strada si trotuarul, iar suprafetele mici de spatii verzi adiacente nu se curata, nefiind in contract, se va analiza oportunitatea includerii in viitorul contract de servicii de salubritate si a acestor aliniamente stradale.
In acest context, Primaria Timisoara a demarat achizitia serviciilor de intocmire a documentatiei „Studiu privind efectuarea de masuratori ale strazilor din municipiul Timisoara si determinarea lungimii, latimii si suprafetei necesare pentru stabilirea suprafetelor de salubrizare stradala”.
Realizarea studiului presupune: masurarea lungimii si latimii strazilor, trotuarelor, pistelor de biciclete, parcarilor, podurilor, aliniamentelor de spatii verzi situate intre trotuar si carosabil sau intre benzile de circulatie, pistele de biciclete, malurile Canalului Bega, ce fac obiectul activitatii salubrizarii stradale. Studiul va constitui o sursa de informatii corecta si necesara pentru determinarea suprafetelor propuse pentru salubrizare, pentru intocmirea graficelor cu frecventa de executie si determinarea volumului anual de lucrari.
Valoarea totala estimata pentru acest contract de masuratori este de 153.104 lei fara TVA.
Ofertele sunt asteptate pana la 21.07.2022, ora 15.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004855 (s)