News Flash:

Afla povestile Timisoarei, cu ajutorul voluntarilor

8 Iulie 2022
557 Vizualizari | 0 Comentarii
Turist la tine acasa program 2022

 

Povestile mai mult sau mai putin ascunse ale orasului vor fi spuse de catre voluntarii Asociatiei Turism Alternativ, in cadrul seriei de evenimente „Turist la tine acasa".

 

Asociatia Turism Alternativ, prin proiectul Timisoara Free Tours, revine cu al doilea sezon de evenimente intitulate „Turist la tine acasa". Sub motto-ul „Afla povestile orasului!", proiectul are ca scop oferirea de tururi ghidate atat localnicilor, cat si turistilor care viziteaza orasul. Astfel, acestia vor avea ocazia sa se familiarizeze cu istoria si povestile mai mult sau mai putin cunoscute ale orasului. De ghidajul celor care vor fi „turisti la ei acasa" se vor ocupa ghizii de turism voluntari din cadrul proiectului Timisoara Free Tours, lansat de Asociatia Turism Alternativ, proiect prin care se doreste implementarea conceptul de tururi gratuite in oras, in contextul Timisoara Capitala Culturala Europeana.

 

Aceste tururi vor fi organizate la fiecare doua saptamani, in fiecare duminica. Prima editie va fi pe 10 iulie si il va avea in centrul atentiei pe László Székely, cel care a fost primul arhitect sef al Timisoarei. Intre 1910–1913 a proiectat aproape toate cladirile de pe „Corso". Tot in aceasta perioada a proiectat mai multe locuinte particulare, in special pe actualul bulevard Mihai Viteazul si langa Parcul Rozelor.

 

Povestea arhitectului, dar si ale frumoaselor edificii pe care le-a creat, pot fi aflate de timisoreni duminica, 10 iulie, de la ora 18. Punctul de intalnire este in fata la Castelul Huniade (Muzeul Banatului), durata turului va fi de aproximativ doua ore, iar participarea gratuita. „La final speram sa ramaneti cu o imagine de ansamblu si cu o mai mare intelegere si apreciere in legatura cu patrimoniul arhitectural al orasului de la inceputul secolului trecut!", spun cei de la Asociatia Turism Alternativ.

 

Acestia promit ca vor urma si alte tururi cu povesti interesante: turul bisericilor din „Cetate" (24 iulie), Pe urmele germanilor din Banat: colonizari, evolutii si revolutii (7 august), Burghezii si nobilii din „Cetate": istorii, case si legende (21 august), un tur special in limba maghiara (4 septembrie), Evreii din Banat: obiceiuri, traditii si curiozitati (18 septembrie), dar si un tur special pe biciclete: Timisoara Free Tours pe doua roti (9 octombrie).

 

Excursii de o zi

Pe langa tururile de oras, Asociatia Turism Alternativ vine anul acesta si cu „escapade" pentru turisti: excursii de o zi in Romania, Serbia si Ungaria, respectiv o excursie de weekend in Bosnia si Hertegovina. Programul acestora este urmatorul: sambata, 16 iulie: Aventura pe Dunare; sambata, 30 iulie: Istorie de la Daci la Corvini (Sarmizegetusa – Densus – Hunedoara – Deva); sambata, 13 august: Perla Serbiei – Novi Sad; Sambata, 3 septembrie: Szeged – istorie si gastronomie (Festivalul Pestelui); Excursie de weekend: vineri 9 – duminica 11 Septembrie: Mostar – „Podul eternitatii".

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005789 (s)