News Flash:

Echipa curatoriala prezinta situatia la zi a programului Timisoara 2023

5 Iulie 2022
404 Vizualizari | 0 Comentarii
i1

Centrul de Proiecte Timisoara impreuna cu Echipa Curatoriala Timisoara 2023 au gazduit o intalnire cu operatorii culturali, presa si invitati: manageri culturali, artisti si reprezentanti ai industriilor creative.
Intalnirea, pe care organizatorii doresc sa o reia luna de luna, si-a propus sa prezinte progresele si situatia la zi a programului Timisoara 2023, cu sase luni inainte de exercitarea titlului de Capitala Europeana a Culturii. In acest sens, evenimentul a adus in atentia publicului programele si evenimentele – expozitii, lansari, rezidente, concerte – care constituie programul cultural central Timisoara 2023 actualizat de catre echipa curatoriala conform dosarului de candidatura aprobat de catre Comisia Europeana. 
”Ma bucur sa anunt public ca evenimentul oficial de deschidere al programului Timisoara, Capitala Europeana a Culturii va fi in 17 – 19 februarie 2023. Evenimentele culturale premergatoare Capitalei Culturale au inceput inca din aceasta primavara. In noiembrie vom avea o conferinta internationala impreuna cu Elefsina si Veszprém, celelalte doua orase capitale culturale de anul viitor pentru a prezenta oferta de evenimente pentru 2023.
Pana atunci, urmeaza un program intens de promovare. Chiar maine voi fi la Bucuresti la o intalnire cu peste 20 de ambasadori din tari ale Uniunii Europene si nu numai care doresc sa contribuie la promovarea Timisoarei si a Capitalei Culturale in tarile lor. Este un efort diplomatic fara precedent in istoria orasului nostru, pe masura titlului european pe care il detinem”, a declarat primarul Dominic Fritz.
Primarul Municipiului Timisoara a facut o recapitulare a sustinerii municipalitatii pentru program. Din cei 6 milioane de euro alocati in 2022 pentru programul Timisoara 2023, Centrul de Proiecte Timisoara a acordat apelul Boarding Station 10.606.947 lei in finantari nerambursabile, fiind semnate cu operatorii inclusi in programul central toate contractele pentru proiectele si evenimentele din acest an. Aceasta finantare inseamna: peste 1800 de artisti si operatori culturali implicati, 55 de artisti in rezidente, 329 de evenimente si productii locale, peste 1300 de voluntari inclusi in proiecte, precum si colaborari cu operatori si institutii din 26 de tari europene.  
Membrii echipei curatoriale au scos in evidenta oferta culturala vasta din acest an a operatorilor culturali din programul Timisoara 2023, precum si colaborarile de amploare cu parteneri europeni, care urmeaza sa atinga potentialul maxim in 2023. Alexandra-Maria Rigler, directoarea Centrului de Proiecte Timisoara, a anuntat ca, incepand cu luna septembrie, operatorii culturali si institutiile culturale vor avea la dispozitie noi oportunitati de implicare si colaborare in cadrul programului cultural Timisoara 2023, prin apeluri deschise pentru completarea si consolidarea acestuia.
Echipa curatoriala, aflata in contact constant cu reprezentantii juriului european, Comisiei Europene, precum si orasele din familia Capitalelor Europene ale Culturii, au trecut in revista ultimele consultari si colaborari la nivel european. Orasele detinatoare ale titlului si institutiile culturale europene vor avea o prezenta consistenta in Timisoara in anul 2023, prin apeluri si finantari dedicate la nivel european. Pentru a creste impactul si vizibilitatea titlului de Capitala Europeana a Culturii, cele trei orase care vor primi titlul, Timisoara, Elefsina si Veszprém, vor anunta in acelasi timp, in luna noiembrie, programul cultural detaliat pentru anul 2023.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007613 (s)