News Flash:

Timisorean din trupele de elita, trimis sa restabileasca ordinea la Revolutie: „Exista puterea de a dispersa manifestantii“

20 Decembrie 2022
1080 Vizualizari | 0 Comentarii
rev


In fata startului Revolutiei din Decembrie 1989 de la Timisoara, regimul ceausist a pus la cale un plan diabolic: sa orchestreze un razboi civil intre manifestanti si Garzile Patriotice din Oltenia.

In 19 decembrie 1989, fabricile din Timisoara se pregateau de greva generala, iar intre timp Armata, cei de la M.I. si trupele de Securitate erau in alarma. Fortele de ordine au primit ordine sa se retraga in cazarmi pentru a evita confruntarile cu manifestantii, dar si pentru a pregati planul de a elimina Revolutia.

In strada se striga „Jos cu Ceausescu!”, „Noi suntem poporul”, „Armata e cu noi”, „Libertate”, „Azi in Timisoara, maine-n toata tara!”.

Fortele de ordine au pus la cale un plan diabolic. Acestia ar fi dorit sa orchestreze un veritabil “razboi civil” intre manifestantii din Timisoara si garzile patriotice din Oltenia, sustinute de Armata, M.I. si Securitate.

In 21 decembrie, sute de persoane din judetele Olt, Dolj, Mehedinti si Valcea au fost imbarcate in trenuri, inarmate cu bate confectionate special pentru lupta cu revolutionarii. Ei stiau ca au de luptat cu trupe din Ungaria si Iugoslavia, sustinute de “huliganii” si “betivii” din Timisoara.

Dar pana atunci, in 19 decembrie, la Timisoara a fost trimisa una din unitatile de elita ale Armatei: parasutistii de la Caracal.

continuare

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006200 (s)