News Flash:

Primaria Satu Mare cumpara cladirea fostului cinematograf Popular cu jumatate de milion de euro

31 Octombrie 2013
1562 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Local al municipiului Satu Mare a aprobat, joi, achiziţionarea de către Primărie cu 547.000 de euro, plătibili în rate extinse pe cinci ani, a clădirii fostului cinematograf Popular, care urmează a fi tranformată în sediu pentru un incubator de afaceri

Suma va fi plătită în cinci rate anuale cuprinse între 100.000 şi 120.000 de euro către SC Urania 2005 Societate Cooperativă, proprietarul imobilului.

'Am cumpărat clădirea ţinând cont că este în stare avansată de degradare şi că proiectul de modernizare din fonduri europene este de peste un milion de euro. Se va cumpăra în rate şi este foarte bine pentru municipalitate pentru că acel spaţiu, acel incubator de afaceri, va rămâne în proprietatea municipalităţii', a declarat viceprimarul Radu Roca.

Primăria Satu Mare a demarat deja licitaţia pentru modernizarea clădirii, urmând să fie efectuate lucrări de peisagistică, de arhitectură şi rezistenţă, instalaţii electrice, termice, sanitare, supraveghere video.

Proiectul 'Real Estate Investment for a bi-polar Hungarian-Romanian SME Development Cooperation' este finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria - România 2007-2013, derulat în asociere cu o asociaţie din oraşul vecin Nyiregyhaza.

Clădirea fostului cinema Popular, construită în anul 1911, se află pe lista monumentelor istorice. După amenajare, aceasta va fi transformată într-o Casă a Meşteşugarilor, fiindu-i astfel redată vechea funcţionalitate. Tot prin acest proiect clădirile vor fi dotate cu mobilier, sistem antiefracţie, sistem audio-video, echipamente IT.

Valoarea estimată fără TVA a lucrării este de 3.630.154 lei, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Cofinanţarea Primăriei Satu Mare va fi de doar 2%.

radu roca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005713 (s)