News Flash:

Judetul Timis a inregistrat o crestere economica anuala mai mare decat media nationala

24 Iulie 2016
953 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara
 Judetul Timis se afla pe locul trei la nivel de tara in privinta produsului intern brut pe locuitor, dupa Bucuresti si Constanta, cu 47.435 de lei, cu 32% peste media nationala, care reprezinta o crestere cu 23,3% mai mare fata de anul 2008, a declarat joi, la Timisoara, ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu. 
"Mi se pare o informatie importanta, intrucat, intre timp am avut si o perioada economica dificila, o criza economica ce a lovit Romania intr-o masura semnificativa. Practic, putem spune ca asistam la o revenire a economiei si a produsului intern brut. Cresterea economica in judetul Timis in perioada 2009-2015 indica un ritm anual mediu de crestere economica superior mediei nationale, respectiv de 4,1% fata de o medie nationala de 3,4% in termeni reali", a punctat Anca Dragu, intr-o conferinta de presa. 
Potrivit acesteia, judetul Timis contribuie cu circa 5% la PIB national, iar veniturile bugetare pe care le inregistreaza judetul Timis arata ca anul 2015 situeaza judetul in zona fruntasa in categoria judetelor cu venituri pe cap de locuitor cuprinse intre 3.000 - 3.500 de lei. 
"Veniturile proprii, provenite din taxe si impozite locale pentru judetul Timis s-au ridicat la 574 de lei pe locuitor (...) situandu-se pe locul opt in randul judetelor cu cele mai mari venituri proprii pe locuitor", a adaugat Dragu. 
Ministrul a apreciat ca aceste rezultate economice foarte bune au la baza o economie bazata pe firme competitive, cu profit. De asemenea, s-a redus numarul persoanelor restante cu 2,5% pe an, ceea ce indica, in opinia ministrului Finantelor, "o insanatosire continua si graduala a firmelor care activeaza in aceasta zona a tarii". AGERPRES

judetul timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005844 (s)