News Flash:

Comisia Europeana sanctioneaza Romania

22 Iulie 2016
840 Vizualizari | 0 Comentarii
buget
Comisia Europeana a trimis Romania in fata CJUE pentru netranspunerea in legislatia nationala a directivei 2012/34/UE privind instituirea spatiului feroviar unic european si solicita plata unei penalitati zilnice de 29.091,40 euro, pana cand directiva va fi transpusa in totalitate in legislatie.
Alaturi de Romania au mai fost sanctionate Grecia si Luxemburg, care vor trebui sa suporte penalitati zilnice de 30.310,80 euro , respectiv 8.710,00 euro.
Directiva urmareste sa consolideze rolul organismelor de reglementare nationale in domeniul feroviar, in special in ceea ce priveste competenta acestora in cazul instalatiilor feroviare, cum ar fi terminalele si statiile.
Ea impune statelor membre sa isi bazeze relatiile cu administratorii de infrastructura pe contracte multianuale care stabilesc obligatii reciproce in ceea ce priveste structura de plata si calitatea serviciilor de infrastructura care trebuie furnizate companiilor feroviare.
De asemenea, aceasta cuprinde cerinte privind transparenta financiara, astfel incat companiile feroviare si administratorii de infrastructura sa pastreze si sa publice conturi separate si sa controleze fluxurile financiare.
Statele membre au avut obligatia de a asigura intrarea in vigoare a masurilor necesare pentru a se conforma directivei pana la 16 iunie 2015.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1051 (s) | 22 queries | Mysql time :0.030432 (s)