News Flash:

Primaria Oradea a recenzat si microcipat in acest an peste 10.000 de caini cu stapan

18 Noiembrie 2013
1320 Vizualizari | 0 Comentarii
Cei peste 10.000 de câini cu stăpân din Oradea vor fi recenzaţi şi microcipaţi gratuit de Primărie până la sfârşitul anului, în cadrul unei campanii ce are ca scop recensământul patrupedelor din municipiu, operaţiunea fiind aproape de final.

Medicul veterinar Aurel Petrehele, unul dintre responsabilii campaniei, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în jumătate din oraş, pe malul stâng al Crişului Repede (ce străbate Oradea) au fost recenzaţi deja 5.025 de câini, dintre care 4.567 au fost microcipaţi în cadrul campaniei, iar restul proprietarilor au efectuat această operaţiune pe cheltuială proprie. Potrivit medicului veterinar, în cealaltă jumătate a oraşului, campania a vizat un număr aproximativ egal de câini, astfel că, până la sfârşitul anului, în total, în Oradea, vor fi microcipate toate cele peste 10.000 de exemplare.

'Până la sfârşitul anului anului, vom mai recenza în jur de 700 de câini, după care credem că vom încheia. Pe zona noastră, adică pe malul stâng al Crişului, sunt cam 6.000 de câini cu stăpâni. Şi cam tot atâţia şi pe zona cealaltă, de partea dreaptă a Crişului. În total vor fi peste 10.000 de câini recenzaţi,' a declarat Petrehele.

Din cei cinci mii de câini, aproape 600 de stăpâni de câini au optat pentru castrarea animalelor, având asigurată jumătate din taxă, adică o sută de lei, de către primărie.

Datele care se recenzează se referă la numele proprietarului, domiciliul acestuia, numărul de microcip al câinelui, rasă, sex, talie, vârstă, culoare, locaţia câinelui, precum şi observaţii (castrat sau nu, microcipat anterior, boli etc).

Chiar dacă microciparea câinelui s-a făcut la alt cabinet veterinar, proprietarul câinelui este obligat să contacteze echipele de medici veterinari prezente în diferite locuri din oraş. Astfel toate patrupedele vor fi înscrise în baza de date realizată de municipalitate.

În paralel cu acţiunea de microcipare şi recenzare a câinilor cu stăpân desfăşurată de Primăria Oradea începând cu luna iulie, are loc campania de vaccinare antirabică a câinilor, precum şi ridicarea patrupedelor fără stăpân din spaţiile publice, numărul acestora fiind foarte redus în prezent. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006972 (s)