News Flash:

Nicolae Robu: ”Iata primele semne ca Timisoara nu mai este la cheremul mafiilor tiganesti”

18 Noiembrie 2013
1289 Vizualizari | 0 Comentarii

Primarul Timișoarei Nicolae Robu susține, pe Facebook, că demersul care poartă semnătura sa, de a cere executarea silită a familiei Cărpaci, poate fi socotit între ”primele semne că Timișoara nu mai este la cheremul mafiilor țigănești”. El susține că, de cand este primar, nu a retrocedat nimic ”niciunul clan” și arată cu degetul spre fostele administrații ale orașului.
”Am semnat joi solicitarea către un birou de executori judecătorești de execuție silită a fam. Carpaci, pentru suma de circa 380 mii lei pe care o datorează Primăriei, pentru sancțiunea de a fi efectuat lucrări de reabilitare fără autorizație la o cladire monument (str. Mihai Eminescu nr. 6)”, preciza Nicolae Robu duminică, pe Facebook. Este vorba despre un demers intens mediatizat în aceste zile și care urmează unui alt episod, care a făcut multă valvă: evacuarea de către amintita familie a unei secții a Spitalului de Copii din Timișoara.

Să ne amintim... In conferința de presă din 8 noiembrie, în care Traian Stoia a vorbit despre războiul din Primăria Timișoara, viceprimarul a afirmat: ”Robu a fost pus într-o situaţie jenantă la un post de televiziune. A fost întrebat cum de s-a putut că niște copii să fie scoşi dintr-un spital fără ca primăria să poată interveni, deşi ştia de șase luni care este situaţia. El nu ştia, i-am spus eu apoi, că acel clan datora bani mulţi primăriei, un milion de lei vechi pe zi, timp de caţiva ani. Nu avea informaţiile necesare. Pentru că a spus că-l interesează doar prezentul şi viitorul”.

Robu: ”de cand eu sunt Primar, nu s-a retrocedat niciunui clan NIMIC”

Acum, pe Facebook, Nicolae Robu ține să precizeze răspicat: ”O spun răspicat din nou: de cand eu sunt Primar, nu s-a retrocedat niciunui clan NIMIC! Toate transferurile de proprietate dubioase din averea colectivă naționala și / sau locală, spre diverse clanuri țigănești și nețigănești (!!!), respectiv spre diverse persoane si firme private, au avut loc înainte ca eu să fi devenit primar”.

Primarul Timișoarei Nicolae Robu afirmase, în timpul războiului comunicatelor și declarațiilor, purtat cu viceprimarul Nicolae Stoia, că ”Nu am avut, nu am și nu intră în orizontul meu de intenții nici cea mai mică implicare în domeniul imobiliar!” Stoia îl somase public ”pe domnul primar să se debaraseze de cei implicați direct sau prin familiile lor în retrocedări sau în cumpărarea unor clădiri de la primărie și, de asemenea, să publice pe site-ul primăriei lista cu casele naționalizate și lista cu cele restituite”, după ce anterior îl acuzase pe primar că e supus unei influenţe nocive ”dintr-o zonă obscură, care mie îmi scapă” și că ”Robu e supus la presiuni din partea mafiei imobiliare”.

Robu susține că a sprijinit anchetele, inclusiv, aluzie la Stoia, ”prin păstrarea discreției asupra lor”!

”De cand sunt Primar, am întreprins toate diligențele pentru recuperarea a ceea ce s-a înstrăinat incorect, promovand numeroase acțiuni în instanță, cerand prin mass media și în scris Poliției și Parchetului să ancheteze tot ce pare dubios, respectiv sprijinind anchetele, inclusiv prin păstrarea discreției asupra lor!”, adaugă Robu, acum, pe Facebook, o aluzie extrem de transparentă la adresa viceprimarului Traian Stoia, pe care edilul șef îl acuzase că iese în public cu amănunte rezultate în urma cercetărilor, îngreunand munca celor celor care lucrează la aceste cazuri.

Postarea lui Robu de pe Facebook e parcă un ecou al seriei de comunicate ale lui Robu care-l acuzau pe Stoia și, în care, primarul susținea că "am păstrat cu sfinţenie confidenţialitatea. Din păcate, nu acelaşi lucru îl pot spune despre dl. viceprimar Traian Stoia, care, în pofida atenţionărilor mele, de fiecare dată cand afla ce se anchetează şi cum stau lucrurile, organiza conferinţe de presă şi făcea totul public, prezentand informaţiile obţinute de la anchetatori drept mari descoperiri personale"

Reamintim că, potrivit înțelegerii Robu - Bojin din 13-14 noiembrie, ”dl. Traian Stoia va înceta orice atac public la adresa Primarului Nicolae Robu”, însă și ”dl. Nicolae Robu va înceta şi dansul orice atac public la adresa viceprimarului Traian Stoia”. sursa: Digi24.ro


nicolae robu traian stoia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005397 (s)