News Flash:

Municipalitatea investește în iluminat stradal!

Primăria Timișoara vrea să extindă rețeaua de iluminat public în zona Dorobanților

23 Februarie 2024
106 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara dorește să extindă rețeaua de iluminat public în zona Dorobanților, investiția estimându-se la peste 300.000 de lei.

Străzile Radu Tudoran și o parte din Calea Dorobanților se confruntă cu lipsa sistemului de iluminat public, având o rețea aeriană necorespunzătoare. Ca urmare, autoritățile locale au decis să extindă rețeaua de iluminat public și în aceste zone.

Joi, în cadrul ședinței Consiliului Local Timișoara, va fi supus votului un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea documentației tehnico-economice, în faza de studiu de fezabilitate, și a indicatorilor tehnico-economici pentru această investiție. Mai precis, este vorba despre extinderea iluminatului public pe strada Radu Tudoran, parțial, și pe Calea Dorobanților, pe segmentul de la Hotel 2000 până la ieșirea din oraș.

„Investiția va crește gradul de securitate individuală și colectivă, siguranța circulației rutiere și pietonale, va contribui la asigurarea unui confort sporit și la o mai bună calitate a vieții în general. Proiectul vizează creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public prin folosirea corpurilor de iluminat performante (cu leduri) și prin gestionarea centralizată în timp real a sistemului de iluminat public. Astfel, se urmărește scăderea consumului anual de energie primară de la 11.852,4 kWh/an la 3.411,3 kWh/an, dar și scăderea gazelor cu efect de seră anuală de la 13,0376 tone echivalent CO2 la 3,75243 tone”, a transmis Primăria Timișoara.

Proiectul ar putea demara în toamna acestui an, după ce extinderea va fi scoasă la licitație, acest lucru fiind deja prevăzut în bugetul pentru anul 2024. Proiectul de instalare a iluminatului public în cele două zone menționate implică crearea unei rețele electrice subterane de 615 metri, montarea a șase stâlpi de fibra de sticlă cu înălțimea de 3 metri, amplasarea a șase aparate de iluminat ornamental echipate cu LED-uri, precum și a 11 aparate de iluminat stradal cu LED-uri și a 11 sisteme de telegestiune.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 330.000 lei, TVA inclus.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006045 (s)