News Flash:

Va începe combaterea țânțarilor în orașul de pe Bega

Primăria Timișoara va derula a treia campanie de dezinsecție în oraș

31 Iulie 2023
190 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara anunță începerea unei noi campanii de stropiri împotriva țânțarilor.

„În perioada 4 – 11 august 2023, Primăria Municipiului Timișoara derulează o nouă acţiune de dezinsecţie, pentru combaterea ţânţarilor şi larvelor, pe domeniul public al orașului. Dezinsecția este programată în intervalul orar 21:00 – 06:00, dacă permit condiţiile meteo.Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor în timp ce acestea pulverizează soluţiile de combatere a ţânţarilor. De asemenea, atenționăm crescătorii de albine să ia toate măsurile necesare de protecție. Specialiștii recomandă scoaterea stupilor din aria de stropire”, a declarat Primăria.

Primăria Timișoara a demarat a treia acțiune de dezinsecție, după cele din începutul lunii mai și finalul lunii iunie 2023. Activitățile de dezinsecție acoperă o suprafață totală de 10.354.000 mp, includând aliniamentele stradale, parcuri, locuri de joacă, bălți și perdeaua forestieră.

Produsele utilizate în cadrul dezinsecției sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, iar personalul care efectuează lucrările este calificat și autorizat conform legislației în vigoare.

Atât autoritățile locale și instituțiile publice, cât și agenții economici și cetățenii au obligația să desfășoare activități de deratizare și dezinsecție în spațiile pe care le dețin sau le administrează. Nerespectarea acestor obligații poate fi sancționată cu amendă, cu valori cuprinse între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice și între 1.000 și 2.500 lei pentru persoanele juridice (conform HCL nr. 371/30.10.2007 privind constatarea și sancționarea contravențiilor pe teritoriul Municipiului Timișoara, modificată și completată).

Produsele folosite în procedura de dezinsecție terestră includ Cymina Plus, cu substanța activă Cipermetrin, pentru combaterea țânțarilor adulți, și Vectobac WG, având substanța activă Bacillus thuringiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor. Aceste substanțe sunt clasificate în Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide și produse pentru combaterea artropodelor).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004942 (s)