News Flash:

A fost semnat contractul de execuție!

Primăria Timișoara reia în această lună lucrările la Turnul de Apă din Iosefin

18 Iunie 2024
80 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto debanat ro

Primăria Timișoara a reușit să deblocheze unul dintre programele de reabilitare a patrimoniului imobiliar al orașului, semnând un nou contract pentru transformarea Turnului de Apă din Iosefin. Contractul a fost atribuit unei societăți care este frecvent implicată în proiectele municipalității. Lucrările sunt planificate să fie reluate în această lună, după rezilierea contractului cu constructorul anterior, care nu a reușit să finalizeze investiția. Proiectul include renovări atât interioare, cât și exterioare, precum și amenajarea unei cafenele și a unei săli de expoziții.

“Reabilitarea și deschiderea către comunitate a Turnului de Apă din Iosefin face parte din strategia noastră de renaștere a Iosefinului istoric. Această clădire emblematică pentru Timișoara va deveni unul din principalele poluri de atracție ale cartierului, găzduind evenimente culturale și educative. Descentralizarea spațiilor culturale este una din moștenirile Capitalei Culturale. Ambiția noastră e ca fiecare cartier al Timișoarei să aibă propriul spațiu pentru cultură și educație”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Proiectul "Refuncționalizare Turnul de Apă din Iosefin" are ca scop transformarea acestuia într-un centru cultural și turistic deosebit, accesibil comunității din cartier prin diverse evenimente culturale. La o înălțime de 45 de metri, va fi amenajat și un punct de belvedere, oferind atât locuitorilor Timișoarei, cât și turiștilor o vedere panoramică asupra cartierului istoric și a canalului Bega. În toamna anului trecut, contractul cu firma care executa lucrările a fost reziliat din cauza neîndeplinirii obligațiilor. Noul constructor desemnat prin licitație este ALEX-DIA CONSTRUCT SRL, care are un termen de 6 luni pentru finalizarea lucrărilor în valoare de 7.691.937 lei (fără TVA). Proiectul a beneficiat de 1,8 milioane de euro, finanțare acordată prin granturile SEE și Norvegiene, prin intermediul programului Ro-Cultura.  

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006541 (s)