News Flash:

Bine de știut!

Primăria Timișoara caută asociații de proprietari dornice să la programul de eficientizare energetică a blocurilor

23 Mai 2024
81 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto debanat ro

Primăria Timișoara lansează un apel către asociațiile de proprietari pentru a participa la programul de eficientizare energetică a clădirilor rezidențiale, finanțat prin Programul Regional Vest. Programul vizează blocurile din mai multe cartiere din partea de nord a orașului.

Municipiul Timișoara intenționează să depună o nouă tranșă de cereri de finanțare pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027. Timișoara, în calitate de municipiu reședință de județ, beneficiază de o alocare distinctă de 10.115.229 euro, echivalentul a 50.326.298 lei.

Aria de intervenție pentru acest apel de proiecte cuprinde blocurile situate între bulevardul Cetății, strada Gheorghe Lazăr, Calea Circumvalațiunii și Calea Torontalului. Se urmărește o dezvoltare integrată în zonă, luând în considerare și alte proiecte de regenerare urbană și investiții finanțate fie din fonduri nerambursabile, fie din bugetul local, care se desfășoară în cartier.

Asociațiile de proprietari din zona Dacia sunt încurajate să trimită documentele necesare pentru includerea în acest program până la data de 30 iunie 2024. Aceste documente includ: solicitarea Asociației pentru mandatarea UAT Municipiul Timișoara, hotărârea Adunării Generale a proprietarilor și anexele, lista proprietarilor și destinația spațiilor din bloc, precum și fișa tehnică a blocului de locuințe.

Finanțarea acoperă reabilitarea termică a clădirilor (fațadă, pereți, planșeu, tâmplărie), îmbunătățirea instalațiilor, implementarea surselor regenerabile de energie și alte măsuri conexe necesare proiectului.

Asociațiile de proprietari pot transmite actele prin e-mail la adresa primariatm•primariatm.ro sau le pot depune la ghișeul Camera 12 al primăriei, până la data de 30 iunie 2024.

Condițiile de eligibilitate pentru asociațiile de proprietari sunt detaliate în Ghidul Solicitantului, disponibil pentru consultare la adresa: https://servicii.primariatm.ro/reabilitare-termica-locuinte.

În cazul în care asociația de proprietari nu îndeplinește condițiile de eligibilitate prevăzute în Ghidul Solicitantului de Finanțare Eficiență Energetică – Clădiri Rezidențiale, aceasta va rămâne în baza de date a primăriei, urmând să fie identificate alte surse de finanțare pentru lucrările de creștere a eficienței energetice.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004706 (s)