News Flash:

Inspectorii ITM în acțiune

Peste 60 de sancțiuni contravenționale, aplicate comercianților de flori din Timiș

21 Mai 2024
78 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto expressdebanat ro

Inspectorii de muncă au aplicat peste 60 de sancțiuni contravenționale comercianților de flori din Timiș în urma unor controale desfășurate în perioada 14 – 17 mai. Aceste amenzi vizează încălcări atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în ceea ce privește sănătatea și securitatea în muncă. Coordonate de Inspecţia Muncii București, cele 59 de controale au dus la aplicarea a 61 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 57 de avertismente și 4 amenzi în valoare totală de 55.000 de lei.

„Din valoarea totală a amenzilor, 40.000 de lei s-au aplicat pentru cele două persoane depistate fără forme legale de angajare, iar altele două în valoare de 15.000 de lei pentru lipsa echipamentelor de protecție, lipsa capacelor de protecție la unele prize electrice din cadrul magaziilor de depozitare și pentru lipsa instruirii lucrătorilor privind securitatea și sănătatea în muncă”, a afirmat Ileana Mogoșanu, inspector șef ITM Timiș.

Inspectorii de muncă au descoperit că unii comercianți lucrau fără să aibă contracte de muncă și au identificat alte nereguli grave. Printre acestea s-au numărat registrele de evidență a salariaților necompletate, nepurtarea echipamentului individual de protecție, lipsa instruirii lucrătorilor, absența programului de instruire și testare a personalului, neglijarea controlului medical periodic și blocarea căilor de acces cu marfă. Ca urmare, au fost luate măsuri pentru remedierea acestor deficiențe.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1353 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004695 (s)