News Flash:

Investiție de 11 milioane de euro în educație

Primăria Timișoara anunță reabilitarea termică a două licee din oraș. Acestea vor fi transformate în școli verzi și inteligente

8 Noiembrie 2023
464 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara a demarat proiectul pentru transformarea a două licee, și anume Liceul Alimentar și Colegiul Tehnic Coandă, în școli ecologice și inteligente, cu o finanțare în valoare de 11 milioane de euro din fonduri europene. Primarul Dominic Fritz a semnat contractul de proiectare pentru aceste investiții care vizează reabilitarea termică și utilizarea energiei verzi.

„Pregătim următoarea rundă de investiții în școli, finanțate cu fonduri europene, pentru ca să oferim elevilor Timișoarei condiții moderne de studiu. Atât Coandă, cât și Alimentar, se numără printre școlile uitate de administrațiile precedente și care au neapărat nevoie de reparații. Curțile le-am refăcut pe timp de vară, dar pentru clădirile acestor campusuri școlare avem nevoie de o investiție serioasă. În total reabilităm 8 clădiri, instalăm 4 stații pentru vehicule electrice, introducem surse sustenabile pentru energie, dar și sisteme inteligente de management energetic”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

La Liceul Alimentar, trei clădiri vor fi supuse unui proces integrat de reabilitare termică, cu scopul de a reduce consumul de energie pentru încălzire și răcire a sălilor de clasă, precum și costurile legate de utilități. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 160.000 de lei, fără TVA.

„Pentru Liceul Henri Coandă, lucrările planificate sunt de reabilitare termică prin termoizolarea fațadei și a acoperișurilor, înlocuirea tâmplăriei și construirea unui punct termic care să deservească toate clădirile aferente liceului. Vor fi reabilitate școala, internatul, cantina, sala de sport și clădirea cu ateliere. Mai mult decât atât, lucrările vizează și reabilitarea instalațiilor electrice, schimbarea instalațiilor sanitare, a distribuției cu apă și a canalizării”, a transmis Primăria Timișoara.

Contractul are o valoare de 175.000 lei, fără TVA.

În plus, se va efectua instalarea a patru stații de reîncărcare rapidă, fiecare cu două posturi pentru vehiculele electrice, se vor monta panouri solare fotovoltaice, și vor fi implementate sisteme inteligente pentru monitorizarea și înregistrarea consumului de energie.

Aceste două investiții sunt finanțate atât din bugetul local, cât și din fonduri nerambursabile prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Valoarea totală a investițiilor destinate celor două școli depășește suma de 55 de milioane de lei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004832 (s)