News Flash:

Invitație la pedalat!

Între 25 și 26 mai 2024, are loc a treia ediție a turului ciclist „Bartok”, pe ruta Timişoara – Szeged

23 Mai 2024
76 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto banatulazi ro

În weekendul următor, pasionații de ciclism sunt invitați să se alăture plimbării de la Timișoara la Szeged și retur.

Asociația Bastion-Varbastya și Clubul Velocitas organizează între 25 și 26 mai 2024 a treia ediție a turului ciclist „Bartok”, pe ruta Timișoara (România) – Szeged (Ungaria). Atât amatorii, cât și profesioniștii, sunt încurajați să pedaleze peste 240 de kilometri în acest eveniment dedicat iubitorilor de ciclism.

„De obicei, noi organizăm turul ciclist în luna iunie, însă anul acesta este unul electoral așa că nu am vrut să perturbăm alegerile de la începutul lunii următoare. Anul acesta, traseul dus-întors este identic – Timișoara – Triplex Confinium – Szeged și asta pentru că frontiera româno-maghiară va fi deschisă cu ocazia sărbătorii Triplex care celebrează buna colaborare între România, Ungaria și Serbia. Nu ni s-a solicitat niciun aviz special; frontiera este deschisă pentru toată lumea în 25 și 26 mai. Chiar dacă luna mai este mai ploioasă decât celelalte de primăvară, nu ne este teamă”, a afirmat consulul Ungariei la Timișoara, Peter Tamas, președintele Asociației Bastionul-Varbastya.


Evenimentul are ca scop promovarea mișcării pentru sănătate și susținerea unor investiții majore în infrastructură, precum piste de biciclete de la Timișoara la Vama Cenad, construirea unui nou pod peste Mureș între România și Ungaria și deschiderea permanentă a punctului de trecere a frontierei de la Triplex (Beba Veche-Kübekháza).

„Nu știu cât am contribuit noi, dar ne bucură că tocmai temele noastre promovate au fost discutat de miniștrii Sorin Grindeanu și Péter Szijjártó. Și iată că unele sunt pe cale de aplicare, cum e deschiderea frontierei de la Beba Veche. Noi vom promova în continuare realizarea de investiții în infrastructură”, a mai declarat Peter Tamas.

Plecarea în turul ciclist va avea loc sâmbătă, 25 mai, la ora 10:00, din Piața Unirii din Timișoara. Bicicliștii vor urma traseul: Sânandrei, Carani, Variaș, Periam (unde va fi o pauză), Sânpetru Mare, Sânnicolau Mare, Comloșul Mare și frontiera Triplex Confinium (105 kilometri).

După trecerea frontierei, bicicliștii vor continua pedalarea până în localitatea Kübekháza, unde va avea loc o oprire mai lungă. Distanța dintre Kübekháza și Szeged este de 17 kilometri. Sosirea este planificată într-un camping de pe malul Tisei, în jurul orei 16:00, unde organizatorii au pregătit o masă și un concert susținut de Vincze Annamaria. Înnoptarea la Szeged se face pe cont propriu.

Duminică, 26 mai, la ora 10:00, plecarea din Szeged va fi în direcția Kübekháza, cu trecerea din nou a frontierei Triplex Confinium, urmând același traseu: Comloșul Mare, Sânnicolau Mare, Periam, Variaș, Carani și Sânandrei. Sosirea este programată la Dumbrăvița, în fața bisericii romano-catolice.

„Vom aveam mai multe puncte pe traseu de unde se poate bea apă și mânca o gustare. Vom face pauză la Periam, nu la Sânnicolau Mare, ca anii trecuți. Este și mai ușor pentru bicicliști. La Kübekháza va fi o oprire mai lungă, ne adunăm, mâncăm, bem, acolo ne preia poliția din Ungaria și ne conduce până la Szeged. La Szeged sunt Zilele orașului, sunt evenimente culturale și gastronomice chiar pe malul Tisei și cred că va fi foarte interesant. Mulți sunt speriați că e un drum prea lung. Dar putem ajuta cu microbuze, în caz că cineva nu mai poate pedala, avem alături motocicliștii din secuime care ne ajută în trafic. E important însă ca cei care vin să fie bine echipați, cu cască, mănuși, lichide, cremă împotriva soarelui, ciocolată. Trebuie și puțin antrenament pentru acest tur”, a mai spus Peter Tamas.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1355 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005988 (s)