News Flash:

Municipalitatea a luat măsuri!

Primăria Municipiului Timișoara solicită în instanță plata penalităților de întârziere la contractul de restaurare a Fântânii ornamentale cu peşti

29 Decembrie 2023
146 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Municipiului Timișoara a inițiat acțiunea în instanță pentru recuperarea penalităților de întârziere în cadrul contractului de restaurare a Fântânii ornamentale cu pești. Motivul acestei acțiuni legale este neplata facturii emise de primărie, în sumă de 506.321 de lei, reprezentând penalitățile de întârziere.

Firma J.D.A. CONSULT S.R.L., responsabilă de execuția lucrărilor, a finalizat proiectul cu o întârziere de 5 luni și 25 de zile, totalizând 178 de zile. Calculul penalităților s-a făcut conform prevederilor contractuale, având în vedere ordinele de începere a lucrărilor, de sistare, de reîncepere și data comunicării finalizării lucrărilor.

Valoarea totală a lucrărilor de restaurare a Fântânii ornamentale cu pești a fost de 568.901,06 lei, fără TVA. Pentru fiecare zi de întârziere, s-au aplicat penalități în cuantum de 0,5% din valoarea contractului, adică 2.844,50 lei pe zi.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la data de 14 mai 2020. Pe parcursul proiectului, Primăria Municipiului Timișoara a transmis executantului 4 adrese de atenționare în privința respectării termenului de execuție, însă aceste demersuri nu au determinat o îmbunătățire a mobilizării firmei JDA CONSULT S.R.L.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004671 (s)