News Flash:

24 de timișoreni fericiți!

Primăria Timișoara a virat, miercuri, prima de casare în cadrul Programului Rabla Local 2023

28 Decembrie 2023
111 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara a procesat, în cursul zilei de miercuri, primele 24 de dosare în cadrul Programului Rabla Local 2023, efectuând virarea primei de casare către beneficiarii programați.

Din totalul de 1.361 de solicitări primite, 110 au avansat în etapa de radiere și vor primi stimulentul de casare în perioada imediat următoare. Până în prezent, Primăria a semnat 513 contracte, dintre care 311 au fost deja parafate de către beneficiari.

Procesul ulterior semnării contractului implică casarea vehiculului la un centru autorizat APM Timiș, unde se va realiza preluarea autovehiculelor uzate și radierea acestora de către Direcția Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor. După această etapă, beneficiarii trebuie să depună online, pe platforma dfmt.ro în secțiunea "Declarații Online – Rabla Local PAS 2", următoarele documente: certificat de distrugere emis de o firmă autorizată și certificat de radiere emis de Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări Timiș. Direcția Fiscală va analiza solicitarea de finalizare a dosarului și, în cazul unui aviz favorabil, va proceda la scoaterea din evidențele fiscale a autovehiculului.

„Este de subliniat faptul că autovehiculele trebuie predate la unități autorizate în vederea casării după semnarea contractului. În caz contrar, proprietarul nu mai este eligibil.  Plata sumei de 3.000 de lei se va face după scoaterea definitivă din evidența fiscală a autoturismului. În lipsa documentului care atestă scoaterea din evidența fiscală, nu poate fi plătit stimulentul de casare, chiar dacă există un contract încheiat cu Primăria. Persoanele care primesc suma de 3.000 de lei pentru casarea mașinii vechi și poluante nu au dreptul să achiziţioneze un autoturism cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare. Proprietarii nu sunt condiționați însă de achiziția unui autoturism nou”, a transmis Primăria Timișoara.

Finanțarea pentru Programul Rabla Local este asigurată în proporție de 80% de Ministerul Mediului – Administrația Fondului pentru Mediu și în proporție de 20% de către Primăria Timișoara. Scopul acestui program este de a contribui la reducerea poluării și eliberarea spațiilor ocupate de vehiculele învechite.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007370 (s)