News Flash:

Festivalul Luminilor nu va mai avea loc

Ediția din acest an a Festival of Lights, planificată de Revelion, a fost anulată

28 Decembrie 2023
132 Vizualizari | 0 Comentarii


Ediția din acest an a Festivalului Luminii, programată pentru noaptea de Revelion, a fost anulată, conform anunțului făcut de organizatori, reprezentanții Muzeului Banatului. Aceștia au explicat că au fost nevoiți să amâne evenimentul din cauza unor circumstanțe independente de voința lor.

Prima ediție a Festivalului Luminii (Festival of Lights) a avut loc în noaptea de 31 decembrie 2022 până în 1 ianuarie 2023. Acest eveniment a marcat nu doar trecerea în noul an, ci și începutul anului cultural european pentru Timișoara, organizat de Consiliul Județean Timiș.

Cu doar trei zile înainte de Revelion, Muzeul Banatului a anunțat că evenimentul programat să aibă loc la Bastionul Maria Theresia din Timișoara nu va mai avea loc, din cauza unor evenimente neprevăzute.

„Circumstanțe legate de procedura de atribuire și mai ales contestația (depusă în ultimul moment), ne-au pus, azi, în ipostaza de a nu putea continua organizarea evenimentului. Indiferent de dorința Muzeului National al Banatului și a Consiliului Județean Timiș, din punct de vedere legal posibilitatea de a continua organizarea evenimentului nu mai depinde de controlul nostru, ci de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Suntem nevoiți să informăm publicul că Festivalul Luminii / Festival of Lights din 31 decembrie 2023 – 01 ianuarie 2024 nu va mai avea loc.”, au transmis, printr-un comunicat de presă, reprezentanții Muzeului Banatului.

Conform reprezentanților Consiliului Județean Timiș, la prima ediție a Festivalului Luminii, peste 50.000 de persoane au admirat cele 8 instalații de artă contemporană create de artiști români și internaționali implicați. De asemenea, peste 10.000 de oameni au participat la petrecerea de Revelion organizată în noaptea de Anul Nou la Bastionul Maria Theresia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007611 (s)